Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Biler som er dødsfeller i en kollisjon.

Hei

Dere opplyser fint om mange biler som man absolutt bør holde seg unna mht feil og problemer eller hva det kan koste å eie dem etter hvert. Det bør få mange til styre unna dem.

Noen er også skjeldne og man kan risikere enorme kostnader på å eie disse, selvom man skulle tro disse var bra og flotte biler. Feks en halvgammel Ferrari av noe slag, hvor man ikke har mange verksted å velge i. Eller bør velge hvem som helst.

Timespriser på verksted gjør også de fleste biler ganske dyre å eie uansett og noen meget dyre. Før man har verstingene i Ferrari gata mm for å det slik. Årlig service/oljeskift bør man ta uansett merke/alder. Men skjønner at mange dropper dette når man vet hva dette koster enkelte steder. Men man får bestemme selv hva man er villig til betale for det og hva det gir i verdi for en selv, absolutt.

Uansett, noe jeg syntes man leser lite om er hvor dårlig enkelte biler presterer i en kollisjon på veien mot andre personbiler mm. Dette syntes jeg alltid det har vært lite bilder fra, eller i værste fall at man fikk mere skriftlig informasjon om hva de som dør eller blir alvorlig skadet i trafikken faktisk kjører av bil. En stor tung bil mot en liten er i utgangspunktet gitt, at mere kraft rammer den lille bilen, men ikke nødvendigvis at personene i den lille bilen blir alvorligere skadet av den grunn.

Det kommer ann på hva slags bil de har og om den er gammel mm. Men mange biler fra tidlig 2000 tallet var vel selv da også ganske solide?

De fleste Italienske biler var vel meget dårlige i kollisjoner før kanskje ca 2006, med Alfa Romeo 159? Vet ikke. Mulig også noen idag eller enkelte Kinesiske biler?

Nye biler er jo generelt tryggere, men jeg tror mange med eldre biler kunne hatt fordel å få mere informasjon at bilen de kjører blir maltraktert i en kollisjon, men feks en annen som koster det samme, går man nærmest mulig uskadd ut av i samme kollisjon?

Vet ikke hva grunnen kan være at man altfor ofte hører om trafikk ulykker, men skjeldent hva de forulykkede kjører? Unntaket er ofte personbil mot vogntog, men også der kunne de muligens vært mange liv reddet, ved å unngå biler som ikke bare er et økonomisk mareritt når de blir eldre men også er en dødsfelle om man kolliderer.

Det var i sin tid vanskelig å skjønne hvorfor Saaber var så dyre før man krasjet dem, men også der var det feil mht det med feks NG900 og ratt ved kollisjon.

Mvh Trond

Antall visninger