Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Hvilket drivstoff??

Veldig usikker på hva slags bil jeg skal kjøpe. Bensin, diesel eller el? Har mulighet for å installere hjemmelader ved kjøp av elbil. Men til rundt 200k som er absolutt maks jeg vil bruke på bil per nå så får jeg veldig kjedelige elbiler med 20-25 mils rekkevidde en god sommerdag. Kjører sammenlagt 5 mil til/fra jobb hver dag og vet at med dagens bensinpriser/dieselpriser så er det mye å spare. Dette veier opp for elbil, men jeg er nå også glad i bil og liker å farte når jeg har sjans og orker ikke tanken av å finne lader langs veien hver 20mil (Riktignok en fin sommerdag, med jevn flyt og ingen bakker), og tenker at det trekker veldig ned selvom det er mindre tall av dagene jeg drar på lengre turer enn dagene jeg kun pendler i nærområdet, hvilket elbil funker bra til.

Hvis jeg ser for meg budsjettet mitt på 200k så kan jeg få mange bensin/dieselbiler som er av god kvalitet og slipper å tenke på dette med lading. Jeg vurderer også å gå noe ned i pris dersom valget skulle falle på fossilbil, da man får en god bil for mindre enn dette også. Men når det kommer til elbil må en opp i 200k bare for å få en halveisbrukanes rekkevidde. Så jeg tenker at det heller er smart å bruke rundt 100-150k på en fossilbil, slippe alt som heter lading langs veien også utgjør sikkert forskjellen i innkjøpsprisen og utgiftene til bensin/diesel det samme som å kjøpe litt dyrere elbil og billigere å lade, så regnestykket blir noen lunde likt?

Jeg pendler daglig på motorvei som nevnt 5 mil tur retur. Gjør jeg smart i å velge en dieselbil til rundt 100-150k med tanke på å bruke den opp? Eller blir det urealistisk å ha en dieselbil i Oslo og omegn om 10 år med tanke på dieselpris er så høy nå. Hvordan blir den i årene fremover? Når det gjelder bompenger så kjører jeg akkuratt utenfor bommen slik at her er det hipp som happ hva slags bil jeg kjører i forhold til besparelse på dette.

Er helt lost i hva jeg skal kjøpe så tips og tanker er hjertelig velommen.

Antall visninger