Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Kan en strøken Xantia bli en investering?

Hei. Jeg leste nettopp en artikkel om en 28 år gammel Hilux som har mer enn doblet seg i verdi siden den var ny. Man har også sett det på en del andre klassikere, eldre biler. Flere eldre typer Mercedeser eller BMW som f.eks 8- serie fra 90 tallet holder en veldig god verdi og den fortsetter å stige.

Jeg har en Citroen Xantia 1.8 bensin fra 1999, altså ingen klassiker av en bil. Bilen er gått kun 68.000km, har hatt en eier frem til jeg kjøpte den i fjor for 20.000 kr. Den har blitt antirustbehandlet som ny og det ble gjentatt noen år senere. Den har alltid stått i garasjen og i følge forrige eier(mann 90 år), har ingen noen gang sittet i baksetene. Bilen har så si full servicehistroikk fra merkeverksted med alle EU- kontroller som også ble tatt der.

Som du skrev i teksten om Hiluxen, en skal være forsiktig med å bruke utrykket '' helt som ny '' men i tilfelle med Xantiaen min så kan man også nesten si det.

Jeg lurer på - hvis jeg tar godt vare på den, kan den bli verdt ''noe'' om noen år eller er det en bil som egentlig ikke har noe potensialet?

Antall visninger