Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Hvilken firmabil skal jeg velge?

Hei Benny,

Jeg skal ha firmabil i jobben, den kommer jeg til å ha i ca 4 år, og valget om hvilken er litt vanskelig å ta! Før budsjettforhandlingene var elbil veldig interessant. Derimot ser jeg på fordel nå som såpass liten at jeg nå sterkt vurderer ren fossil / hybrid kontra el. Samtidig er jeg bilinteressert, glad i nyheter og redd for at jeg skal velge noe som fort kan føles gammelt mtp teknologi og utvi? Leveringstid på nybil finner jeg også litt utfordrende, -6 mnd.

Biler jeg har prøvekjørt og vurderer er eks: Volvo XC 60, BMW X3, Mercedes GLC, Audi A6 / A6 Allroad/ E-tron, Ford Explorer. Ser at de tyske merkene har en ok inngangspris, men at den fort blir høy med diverse ekstrautstyr.

Derimot finner jeg valget litt vanskelig. Hva som er viktig for meg: 1. Kjørekomfort (ca 30 000 km i året. 2. Forutsigbarhet (bilen må fungere til enhver tid) 3. Sportslig, ligger bra på veien, litt akselerasjon 4. Fire-hjulsdrift og fremkommelighet 5. Plass (Er kun meg, men har med meg litt i jobben i tillegg til at jeg er en del på tur) 6. Listeverdi på bilen, opp til 900 000,-. (Økonomi) 7. Ok med ekstrautstyr (Varme i seter, adaptiv cruisecontroll, forvarme bil, lys, appfunksjoner etc.. 8. Trekke tilhenger

Kan du hjelpe meg med å ta valget? Er det noe annet jeg bør vurdere? Mvh Ole Kristian

Antall visninger