Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Erfaring med familiebil med litt motor?

Hei, Benny.

Jeg er på utkikk etter en ny, brukt stasjonsvogn, men ønsker denne gangen å kjøpe en bil med litt mer motor enn "normalen". Kjører per dags dato en Skoda Octavia 2018-modell, kjøpt helt ny fra forhandler. Har ikke vært noe feil el tull med denne, men ikke den mest spennende bilen :)

Krav til bil er ikke så mange, men det må være stasjonsvogn da jeg har 2 barn under 5 år. Vi kan vel droppe barnevogna snart, så da har vel en S4 stort nok bagasjerom. Ønsker også bil med fossilt brennstoff (bensin eller diesel, kanskje helst diesel). Sikkert ikke noe lurt i disse miljøtider, men kjøper ofte bil med hjertet og ikke hjernen :) Ikke planer om å kjøpe en helt ny, såklart, men kanskje 5-6-7 år gammel.

Jeg har kikket litt rundt og snakket med diverse "eksperter" (les; mekanikere, tidligere eiere osv) og de aktuelle bilene er enten Audi S4, Audi A6 eller BMW 530. Sånn som jeg skjønner det har alle disse bilene sine styrker og svakheter når det kommer til drivverk, motor, osv, men generelt har de vel et ganske godt rykte for å være gode "premium-biler". Audi sin 3.0 TDI har vel et godt rykte, det samme med BMW sin 3 liter diesel. Audi sin 3 liter på S4 er vel også kjent for å være skuddsikker?

Bare lurer på om du har noen tips/råd/anbefalinger til slike biler? Min største bekymring er selvfølgelig å kjøpe en bil uten fabrikkgaranti (noe som har vært veldig greit med Skoda'n jeg nå har), men det er vel sjelden god butikk å kjøpe en splitter ny bil mtp verditap, heller.. Har også fått beskjed om det er bedre å kjøpe en bil som har perfekt servicehistorikk og lengre km-stand, enn en som har gått kortere og som ikke har blitt dårlig vedlikehold..

Setter pris på alle tips og triks du har! :)

Mvh Ivar fra Trondheim

B