Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Lexus/Toyota CVT oljeskift generelt

Hei, har en Lexus med CVT kasse. Rulla nesten 100k, tenker er på tide å skifte girolja. Kontaktet flere verksted for pris og forhøring om når dette skal gjøres, ettersom det i service manualen til bilen står dette at kassen er en "lukket" enhet som verken trenger inspeksjon eller skifte av olje. Synes dette høres latterlig ut, da de aller fleste med en automat kasse vet at bytte av olje skal gjøres ca ved 60-90k.

Ringte et mekonomen verksted først som sa de ikke kunne bytte olje på Lexus CVT, noe jeg ikke kunne fatte og begripe. Når jeg da ringer et annet mekonomen verksted i samme by, så sier de ingen problem. Kunne få tak i olje og skifte den.

Så ringte jeg Toyota forhandler, for å sjekke pris og høre litt. Der får jeg nesten et surt svar at den ikke trenger bytte pga den ikke har noe fast intervall, virka som at jeg var til bry når jeg ringte, prøvde nesten å pushe meg vekk fra tanken om å bytte olja. Synes det hele virket veldig rart. Når jeg leser på Lexus forum at olja blir anbefalt bytta i USA på ca 95000km, og at noen har testa olja ved ca 100k, som viste seg at olja ikke var super møkkete, men hadde begynt å bli skitten og burde byttes.

Har også sett på mange youtube videoer at folk bytter olja på den aktuelle CVT kassa, at det er en tappe og fylle plugg. Men orker ikke bryet å kravle under bilen, så jeg fikk til slutt en time hos Toyota som faktisk var 1000kr billigere en mekonomen for skiftet.

Det jeg til slutt lurer på er, er det sant at det ikke trengs å bytte olje på CVT kasse? I lik linje som tradisjonell automatkasse? Etter min mening så syns jeg at jeg tar et smart valg å bytte olja nå og bytte den på 60k alle andre ganger, da det ikke kommer mye olje ut, så olja holder seg så ren som mulig. Høres det fornuftig ut? Kan det bli et problem med kassa om jeg skifter olja nå og den er veldig møkkete?

Hilsen frustert bil eier

Antall visninger