Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Eldre Nissan leaf bra kjøp?

Hei Benny!

Tenker etter hvert å kjøpe meg en nyere bil. Har tenkt litt på elektrisk. Ser på Finn at f.eks. Nissan leaf som har rulla fra 70000 til 180k KM fra 35 000kr. Synes selv det virker «billig» da de ikke er så gamle. De fleste har grei med rekkevidde igjen. Vet den ikke slo noe rekord med 170km ca rekkevidde ny. Og de fleste jeg ser på Finn har litt over 100km rekkevidde.

Vet også den ikke var noe kjempe dyr ny bil, hva kommer av at de er så «billige» når de bare er 6-7 år gamle? Og tror du det vil være en grei bil om man kun har 22km vei en vei til jobb? Eller tror du når vinteren kommer så vil rekkevidden gå drastisk ned pga litt slitt batteri? Og hvor lenge tror du bilen vil vare? Ønsker jo selvfølgelig at bilen vil vare lengst mulig. Tror vel at jeg leste at en Taxi leaf hadde over 400k km kjørt så regner med batteriene er ganske bra.

Selv kjører jeg mye vanligvis, alt fra 20-30k i året så kan være mange ulemper for meg med tanke på rekkevidde. Men føler besparelsen vil veie mye opp om jeg sparer 3-4000kr i mnd på å ha elektrisk i forhold til gammel benziner.

Takker på forhånd for svar!