Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Hvilken bil passer oss?

Hei. Vi skal kjøpe vår første (familie)bil, og vurderer sterkt å gå til innkjøp av VW Passat '17 eller 18'-modell. Vi synes likevel det er vanskelig å gjøre et valg!

Vi ønsker å ligge rundt 250-280.000 kr. For den prisen ønsker vi at den helst har kjørt under 70.000 km, er automat, og ellers har mest mulig utstyr som ryggekam, virtuell cockpit etc.

Vi bor i Oslo, men hensikten med bilen er å kjøre ut av byen på turer og familiebesøk etc. Den skal brukes lite til småkjøring. I den anledning synes jeg hybrid (som nesten alle er) virker som et ulogisk valg, da batteriet veier litt og vel øker drivstofforbruket vårt (?). Derfor tenkte jeg diesel, men det finnes ikke så mange på Finn med diesel.

Hvilke ulemper/fordeler er det med å velge det ene vs. det andre? Jeg vil helst holde verkstedkostnader til et minimum, men har ikke peiling på bil. Medfører et batteri f.eks høyere kostnader på verksted? Og tenker du passaten er et godt valg for oss? Evt andre? Har vurdert Skoda Superb, men tilsvarende årsmodeller ligger litt høyere i pris...

Antall visninger