Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Trenger råd og tips til en pålitelig og gøy bil

Nå har jeg vært maks uheldig med mine to siste bilkjøp, begge 2005 Mazda 6 STV, hvor det har vært høyt forbruk av olje og ingen skjønner hvorfor, og resultatet har vært at jeg har kjørt dem i hjel. Så nå er jeg på leit etter ny bil, og er i grunnen skikkelig skeptisk.

Jeg har kikket på biler i prisklassen 130-150.000, og kunne egentlig tenkt meg en SUV, men minimum en stasjonsvogn. Jeg er alenemor i midten av 40 årene med 2 tenåringer i hus, lar meg lett begeistre og "barnslig" nok til å synes det er gøy å kjenne at det er krefter ute å går når jeg drar på litt, og er det godt lydbilde i bilen i tillegg, og bilen ser lekker ut, så er hele hurven fornøyde. Jo mer komfort jo bedre -både på kjøring og utstyr, men kan fire litt på kravene når det kommer til utstyr om nødvendig. Viktigste ankepunkt er at det er minst 2 soners klima, parkeringssensorer, oppvarmede speil, handsfree, bluetooth og god komfort i baksetet. Utenfor står en tilhenger med 1.300 kg totalvekt, men mor har bare førerkort kl B. Helsemessig er det nok fornuftig med automat, men hodet og føttene er ikke helt enige der -skulle gjerne sagt ja takk begge deler hvis det var mulig.

Jeg har kikket og vurdert, bestemt meg og ombestemt meg, lest på tester og kikket og vurdert enda mer, men jeg synes det er kjempevanskelig å velge en for de fleste ser jo bra ut. Men jeg har registrert at jeg ofte klikker på Mazda CX-5, og Kia Sportage, og Mazda har jeg jo ikke god erfaring med i det hele tatt (gode kjøreegenskaper har de to forrige hatt, vel og merke), så jeg må nok overbevises for å velge den. Og Kia Sportage finner jeg ikke på lister over biler med lite feilprosent, så jeg er litt redd for å gå på en smell der og. Har så vidt kikket på stasjonsvogner, og pluss der er at man kan få en enda nyere bil for samme pris, men ikke gjort meg opp så mye mening om hvilke jeg liker. Jeg er i grunnen åpen for mye, og med min beslutningsvegring hadde det vært så greit om noen kunne pekt på èn bil og sagt; akkurat den skal du kjøpe, for med alle disse utstyrspakkene og dette så er jo ikke alle modellene like heller, så det kan jo være stor variasjon fra den ene til den neste.

Håper du kan hjelpe meg her :-)