Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Økonomisk bedre med hybrid kontra EL-bil

Hei Benny !

Jeg er en flittig leser av Broom. Du og jeg er relativt jevngamle, tror jeg. Jeg er født i 1961 og har hatt stor bilinteresse i alle år.

Jeg lurer på om dere i Broom kunne skrive litt mer om EL-bil kontra hybrid- og fossil bil når det gjelder driftskostnader og verditap.

Mine døtre har en 2017 modell Toyota RAv4 hybrid AWD og 2010 modell Toyota Prius. Begge ble kjøpt etter 3 års drosjedrift. Priusen har gått 100.000 de siste 7 årene uten noen reparasjoner, bortsett fra bytte av bremseskiver og bremseklosser. Kona og jeg kjører 2012 modell Land Cruiser GX 7 seter og 2008 modell Lexus Ls600. Land Cruiseren har nå gått 260.000 og Lexusen 125.000. Begge uten noen reparasjoner av noe slag, kun service og bytte av slitedeler. Dette mener jeg er god ressursbruk.

Jeg synes den globale ressursbruken med bruk av mineraler med begrenset ressurstilgang, forurensningen som følge av produksjonen av batterier, barnearbeid i gruver, global forurensning ved overgang til flere elektriske kjøretøy er underkommunisert. Jeg håper Broom kan skrive mer om dette og sammenligne fossil- og hybridbiler med elektriske biler i et globalt perspektiv.

Jeg er personlig ikke overbevist om at elbiler representerer noen miljøgevinst i et globalt perspektiv.

Hilsen

Sverre

Antall visninger