Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Diesel, bensin, el eller hybrid?

Hei, Benny!

Til våren fullfører jeg min utdanning som byggingeniør i en alder av 23 år, og med det har jeg bestemt meg for å kjøpe min første bil da det (i midt hode) kommer til å bli praktisk å ha i både forbindelse med jobb og fritid. Har så langt konkludert med at bil aldri kommer til å bli lønnsomt (i de fleste tilfeller) og at det er en "frihet" man betaler for. Med det er det vanskelig å skal velge bil med tanke på fornuft og hva man egentlig vil ha, og ikke minst med egen lommebok!

Budsjettet er satt til rundt 50 000 - 100 000,- Har sett på stasjonsvogn for det meste Diesel Modeller fra 2005 og opp (Ønsker en trygg og driftssikker bil) Hengerfeste Firehjulsdrift (Er oppvokst på fjellet, veldig fint om vinteren) Er også interessert i en bil med god motorkraft da min kamerats snart 20 år gamle Polo beviste hvor upraktisk det er med liten bil og liten motor,

Som ungdommer flest på min alder har jeg sett mye på Audi da man vil ha noe annet enn pappas Toyota (skal ikke rakke ned på Toyota, de har vært trofaste i min oppvekst)

Det er fort fristende å kjøpe den første og beste tilbudet på finn.no som treffer kravene mine, men jeg ser hvor verden går med el og hybrid som tar over markedet. Har også hørt snakk om at fossildrevne biler ikke skal være mulig å få solgt/kjøpt ny innen 2025 i Norge. Med det blir det litt meningsløst for meg å koste på mye på en gammel diesel bil man ikke får solgt samt blir dyr i drift sammenlignet med fremtidens biler. (Og ja, jeg synes 15 år gammel bil begynner å bli gammelt)

Spørsmålet mitt er egentlig, skal jeg bruke mindre penger på en gammel bil og kjøpe el/hybrid om noen år, eller kommer diesel biler til å være aktuelt i en god stund til? Har ikke lyst til å ta opp noe billån, og er veldig skeptisk til leasing av biler, men det kan være et alternativ for å få seg nyere bil?

Takk for eventuelle svar! Vanskelig å diskutere dette emnet med venner som har bil(er) siden de var 18 år og foreldre som ikke har kjøpt ny bil på snart 13 år. De kommer med gode råd, men har ikke ennå kommet med noe som gjør valget mitt lettere.

Mvh

Usikker førstegangskjøper/student

Antall visninger