Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Bremsesvikt på bilen

Hei

Dette er ikke et spørsmål, men et mulig svar med henvisning til en sak publisert på tv2 om en Kia som kolliderte. Jeg tror jeg vet hvorfor han slet med å bremse.

Det første jeg vil spørre om,, er om bilen har adaptiv cruice control. I såfall vet jeg hvorfor, da jeg selv har levert inn min bil 2 ganger til verksted etter bremseproblemer. Riktignok fant ei heller de ikke noe feil, tross den ene hendelsen skjedde i 90km/t. Jeg hadde kjørt strekningen mellom Grimstad og Kristiansand stort sett uten å bremse, men lå bak en bil i det jeg svingte av. fra jeg begynte å bremse til rundkjøringen er det ca. 300m . i begynnelsen reduserte ikke farten seg tross jeg bremset normalt. Etterhvert begynte panikken å bre seg. Til slutt stod jeg så hardt i bremsen at jeg holdt imot på rattet. Selv da stoppet ikke bilen. så tok jeg et nytt tak og slapp bremsen litt ut før jeg trøkket den til bunns. først da stoppet bilen. Det var akkurat som jeg var tom for bremseveske i systemet!!!! Heldigvis gikk det bra, men jeg var i ferd med å dure inn i rundtkjøringen i over 50 km/t. Dette har skjedd flere ganger at jeg har null bremse effekt, men jeg har lært å leve med det, så merker ikke så mye til det, men jeg merker at det kommer som følge av at den adaptive cruice kontrollen jobber. Hvis du er så uheldig å måtte bremse når systemet er "tømt" for bremseveske sliter du. Da må du "pumpe" bremsepedalen, så virker den igjen.

Verkstedet mente at dette måtte skyldes et belegg som kom på bremseskiven, men det var en tørr dag og ikke i salte sesongen. Jeg tror det mest sannsynlig er adaptiven som gjør det, slik den gjør det på min bil. Hvis det er elektrisk brems aner jeg ikke hva som er galt.