Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Rare kjøreegenskaper. Hva kan grunnen være?

Hei Benny,

jeg kjøpte en 3 år gammel Ford Focus hos merkeforhandler for to år siden. Helt siden jeg overtok bilen har jeg opplevd at bilen har snodige kjøreegenskaper. Jeg syns styringen er upresis og at bilen er slitsom å kjøre, særlig på lengre turer. Jeg må liksom hele tiden sitte og korrigere kursen for å få bilen til å gå rett fram. I tillegg syns jeg det er ubehagelig å føle at jeg har så lite "kontakt" med vegen gjennom rattet. Jeg har ved flere anledninger tatt opp dette med merkeverkstedet, og bedt dem om å sjekke det ut. Men de sier at de ikke greier å finne noen feil med bilen. Etter deres anbefaling utførte de en firehjulskontroll for meg i fjor sommer. Da skal hjulvinklene ha blitt justert litt til korrekte verdier, men jeg syns ikke dette hjalp noe på kjøreegenskapene. Delvis på grunn av problemet fikk jeg tatt bilen til NAF for en garanti-utløpstest i vinter. De sa seg enige i at noe var rart med kjøreegenskapene og påpekte at bilen var lite retningsstabil. Men heller ikke NAF greide å se hva som kan være årsaken til at bilen oppfører seg slik. (NAF hevdet forøvrig at bilen så ut til å være i god stand)

Jeg begynner å bli ganske lei av at bilen er slik, og at det ikke går an å få orden på feilen. Særlig er dette irriterende siden nettopp Ford Focus er kjent for gode kjøreegenskaper, og det var en viktig faktor da jeg valgte nettopp den bilmodellen. Jeg kvier meg for å ta bilen tilbake til merkeverkstedet nok en gang, da det virker som feilen ikke er så lett å lokalisere og/eller at det kan virke som det sitter litt langt inne for merkeforhandleren å innrømme at noe er feil på bilen de solgte meg.

Så derfor spør jeg om du har noen idé om hva som kan være galt, og ikke minst hvordan bør jeg gå fram for å få fikset bilen?

Vennlig hilsen (småfrustrert) Ford-eier