Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Må jeg ha FULL forsikring på en rimelig nybil?

Jeg og min samboer falt for utseendet, utstyret og kjøreegenskapene på Opel sin nye Grandland X førstegangsreg. 2018, og etter MYE leting droppet vi å kjøpe brukt Mitsubishi Outlander PHEV '15-'16 modell til fordel for en nyere bil som vi opplevde hadde bedre kjøreegenskaper og drivstofføkonomi på langturer. Det er nå gått over ett år siden kjøpet og vi er fortsatt godt fornøyd.

Problemet: Vi har bilforsikring + hos Eika, noe jeg ser anbefales på nyere biler., 12000 km/årlig og 8000 i egenandel. Vi er på 70% 3.året bonus. Herligheten koster ca. 9000 årlig og anses innenfor disse 4 vegger som en betydelig utgiftspost. Nå er jeg midt i den årlige anbefalte "runddansen" med innhenting av tilbud hvor jeg ser meg blind på vilkår bla. og det får meg til å tenke om det hele er nødvendig:

Er vi overforsikret? Er det nødvendig med superforsikring+ på en "rimelig" nybil som dette i 300-tusenkronersklassen? Tenker først og fremst på maskinskade/elektronikk-biten som ser ut til å være den vanligste forskjellen på en slik forsikring kontra vanlig kasko. Vil ikke dette være mest aktuelt ETTER at nybilgarantien er utløpt f.eks.?

Antall visninger