Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Kjøp og salg av bruktbiler

Hei Benny! Vi er tre kompiser som har bestemt oss for å prøve oss litt på kjøp og salg av bruktbiler. Vi har ingen forventninger om rikdom og luksus, men heller en fin felles hobby med potensiale for en liten bi-inntekt.

Har du noen tips til oss før vi går i gang? Da tenker jeg mest på hvordan vi kan gjøre gode kjøp, hva vi bør se etter, hva vi bør holde oss unna osv. Er det noen smarte/enkle ting vi kan gjøre med bilene for å høyne verdien? Vi har ikke planer om å kjøpe reprasjonsobjekter - men enkle reprasjoner med kjente feil kan vi gjøre.

Vi har tilgang til verksted og det meste av verktøy. En av oss har erfaring med diverse bilpleie (vask, polering, foliering og solfilm), en av oss er god på å skru og den siste er flink til å ta bilder og skrive gode salgsannonser.

Kan også nevne at vi bor i Finnmark, og det er her vi blir å selge bilene. Har lagt merke til at bruktbilprisene i Finnmark jevnt over er høyere enn resten av landet. Stasjonsvogn, motorvarmer, hengerfeste, god motor og webasto er noen av stikkordene som beskriver markedet i Finnmark. I tillegg er ikke folk redde for å kjøpe biler med relativt høy kilometerstand.

Vi ser for oss å kun ha én bil å klargjøre/selge av gangen, og vi har ingen problemer med å hente biler over hele landet for så å kjøre de opp hit.

Håper på noen gode tips eller råd. Takk!

Antall visninger