Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Bytte av motor

Hei

Jeg har nå kommet i en meget lei posisjon angående bilen min, i november 2017 så ble oljepumpen på bilen min ødelagt og det var estimert kostnader til ca 40 000 kr, jeg synes det var meget dyrt bare for oljepumpen så jeg fant ut at det var «billigere» å kjøpe en overhalt motor i fra Polen, så jeg fant tak i motorkode og 3 forskjellige motorer på nettet, som ble levert til verkstedet som hadde gitt best pris på bytte av motor, og på det verkstedet jobbet det en fra polen og som derav kan språket, så han ble den som bestilte motoren, verkstedet sier at det var jeg selv som var ansvarlig for bestilling av motor, noe jeg gir dem delvis rett i, men samtidig så kom jeg med 3 forskjellige motorer (på papir)og spurte dem om hvilken det var som passet best, han fra Polen snakket med forhandleren i Polen og motor ble bestilt, jeg har ingen anelse på hvilken motorkode det var som ble bestilt, men jeg vet hvilken motorkode det var jeg sa jeg hadde i bilen min, samtidig så er det der et mekaniskverksted, så det burde dem kunne finne ut selv også.

I ca februar så fikk jeg igjen bilen min etter at motorbyttet var blitt utført og jeg betalte regningen på ca 50 000 kr, jeg «klaget» på bilen min fra dag èn, sa jeg ikke kjente den igjen og at den ikke oppførte som den skulle, verkstedet sa den var akkurat slik som den skulle og kunne ikke finne noe galt etter at jeg hadde levert den inn igjen, dem stilte diagnose og tok en testtur, men sa alt var bra. Jeg slo meg fortsatt ikke til ro med det og fikk min far til å kjøre til Møller hvor dem tok en liten testtur, etter ca 5-10 minutter så kom han tilbake fra testtur og sa at den bilen der er ikke slik som den skal vær. Det ble bestilt time hos Møller der en fagtekniker skulle stille diagnose på bilen min, den timen ble satt til 23. mai, i mellomtiden så kom lyset for dieselpartikkelfilteret frem og jeg leste i heftet til bilen at jeg må kjøre med ei viss omdreining og over 60 km/t i over 30 minutter for å tvinge frem rengjøring av partikkelfilteret, men etter 30-45 minutter så går bilen i nødmodus, ingen kraft i bilen og jeg kommer meg så vidt til verkstedet (Møller). Når dem så begynner å se på bilen så finner dem ut at det har blitt satt i feil motor i forhold til det jeg skal ha og i forhold til det jeg har sagt skal være i min bil, det har blitt satt i motor som er ment for en bil uten dieselpartikkelfilter, mens min bil har partikkelfilter, derfor er ikke bilen som den skal være og heller ikke kjørbar.

Utførende verkstedet nekter all skyld, sei at det er jeg som er ansvarlig for bestilling av motoren, jeg er av en annen oppfatning siden jeg spurte verkstedet om hvilken av dem motorene det var som var best egnet til min bil, samtidig så fikk han polske arbeideren beskjed om å bestille motor når det var i orden om hvilken motor som var best egnet. Verkstedet sir igjen det er jeg som er ansvarlig, siden motoren ikke er bestilt via dem, men motoren er bestilt både direkte og indirekte via dem, den polske arbeideren er ansatt der, han brukte arbeidstiden på å bestille den og han rådførte seg med sin verksmester. Samtidig så burde verkstedet dobbeltsjekket når den nye motoren kom at det virkelig var rett motor i forhold det som min bil skal ha, jeg selv så aldri motoren før jeg fikk beskjed om at bilen min var ferdig og bare til å hente. Det jeg har hørt i ettertid, er at det ble sagt «men dei så jo så like ut», så her har dem bare brukt skjønn og satt i motoren bare på antagelser, noe som jeg nå blir lidende for og som har kostet meg svært mye økonomisk.

Så nå står jeg uten bil og har betalt ca 50 000 kr for bytte av motor og ca 10 000 kr for ny motor, som viser seg å være feil. Verkstedet fraskriver seg alt ansvar, jeg selv mener jeg er uskyldig og er uten tvil den som lider mest. Spørsmålet mitt er hva mener du/dere jeg burde gjør videre?

Simon Hove