Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Tesla P85 utenfor garanti.

Hei Benny.

Har idag en 2013-modell Tesla Model S P85, som runder 100 000 kjørte kilometer. Lurer på hva jeg skal gjøre med bilholdet fremover.

Aller helst har jeg lyst til å kjøpe en ny 75D. Jeg tenker dog at det vil være uklokt iom. at jeg sola studere fra høsten av. Min kone og jeg har råd til bilen, men med tanke på å få omgjort mest mulig studielån til stipend, er jeg avhengig av å holde ligningsformuen nede. Dermed kan jeg ikke kjøpe en bil med listepris på 696 000, som jo en ny 75D ifølge Skatteetaten har.

Det er veldig lite aktuelt å kjøpe en nyere Leaf, i3 eller lignende, da disse føles som leiebiler sammenlignet med min P85. Dermed kunne jeg tenke meg å beholde den, men da er regnestykket på bilens nåværende verdi mot billånet en faktor. Har snaut 200 000 i billån og bilene med lignende kilometerstand og utstyrsnivå (fullspekket minus 7-seter) ligger på Finn fra 420-450 for tiden.

Jeg vet at du kjører Tesla selv. Hva tenker du om mulige utgifter på en 2013 P85 utenfor garantiperioden? Bilen har fått utbedret mange av barnesykdommene, men jeg tenker mulige store kostnader i fremtiden kan være feks luftfjæring. Hva tenker du om å beholde bilen, kodtnsdsmessig?