Revisjonshistorikk [tilbake]

Høyt oljeforbruk

Hei. Jeg har kjøpt en 2007 BMW 318i med ca 130 000 km. Jeg oppdaget raskt at bilen har ganske høyt oljeforbruk. Ca 1 liter olje på 1000km. Den har ingen synlige lekkasjer, motoren går fint og yter som den skal bortsett fra at den jager litt tomgang første minuttet når den er kald. Har målt kompresjons og alt er i skjønneste orden.

Det er ikke noe praktisk problem, men ganske kostbart da jeg kjører ca 20 000 km i året. Også med tanke på videresalg kan det by på problemer.. Er det noe å gjøre med dette utenom total renovering av motor med nye stempel ringer og ventil tetninger? Kan jeg forsøke tykkere olje? Eventuelt hvor tykk? Nå går den på 5w30.

Bilen har 50/50 garanti med forhandler, men det hjelper lite da det antagelig vis blir en forholdsvis dyr reparasjon. Alternativt har jeg utstyr og kompetanse til å renovere motoren selv. Problemet er at jeg trenger bilen daglig og har begrenset med tid så jeg trenger sikkert et par uker på jobben.

Hva slags rettigheter har jeg ovenfor forhandler? Har ikke lyst til å heve kjøpet da det er en meget velholdt og god bil.