Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Mere om ekstralys

Har sett noen spm om ekstralys, men er fortsatt usikker på mangt. Ser feks at man godkjenner ut fra et referansetall på max 100. Sjeldent å se slike tall angitt på lykter (burde jo vært påbudt), men feks Biltema har noen med oppgitt tall. Hvis jeg feks kjøper ei lykt med referansetall 37,5 og monterer to slike, har jeg kommet til 75 og har 25 igjen for hovedlyktene. Men hvor i all verden finner jeg jeg dette referansetallet for min bil slik at jeg kan vurdere om disse to tiltenke lyktene blir lovlige?

Neste usikkerhet gjelder din kommentar til tidligere om at ' det er strenge regler for hvordan forskjellig lysutstyr skal monteres og kobles.' Hvor finner man disse reglene, konkret, hvis man vil koble til etpar ekstralys?

Eller er det kanskje ikke lov å gjøre slikt selv? Erfarte en som kjøpte bruktbil var veldig nøye med at han ville ha dokumentasjon fra verkstedert som hadde montert to ekstralys på en bil han kjøpte.

Jeg er altså ute etter et konkret svar om jeg kan gjøre dette selv, hvor jeg finner de eksakte reglene for krav som stilles til monteringen, og hvor jeg finner referansetall for hovedlyktene på min bil.

Masse hilsner Ketil

(vet ikke hvor et ev svar havner, 0m jeg finner det, kan det tipses til min mailadresse kethal01@online no) ?