Revisjonshistorikk [tilbake]

Reklamasjon på utført tjeneste i garantitiden - Skoda Octavia 2011

Hei,

Kort forklart har jeg en Skoda Octavia 1,6TDI som idag er rett over 5 år, den er registrert 16.05.2011. Da bilen var ganske nøyaktig ett år gammel skiftet den lokale Skoda forhandleren en avgassventil (EGR-ventil) på garanti, da denne viste feil og feilmelding kom opp. Her på søndag, 17.07.2016, kom denne feilmeldingen opp igjen og etter tur innom Skodaforhandleren viser det seg at det er feil på samme delen igjen, og at denne må byttes på nytt. Det er vist en svakhet på disse motorene.

Men forhandler forteller meg at så lenge den første gang ble byttet i garantitiden, som jeg er rett over nå, blir det ikke automatisk nye 5 år med reklamasjon. Han sier derfor at jeg må betale for å få denne byttet, han kan eventuelt søke importør om det kan gå som reklamasjon siden det er så tett opptil 5 års garantien på bilen, med uvist utfall.

Er dette riktig iht. loven? Blir det ikke nye 5 år reklamasjonsrett på denne delen og jobben, jeg er jo nå da i tilfelle bare på 4. året ang. denne delen.

Håndverkertjenesten sier:

I tillegg til at du må reklamere innen rimelig tid, er det noen klare frister for hvor lenge en håndverker er ansvarlig for tjenesten. Hovedregelen er at du må klage senest to år etter at tjenesten ble avsluttet. Fristen er imidlertid fem år hvis resultatet av tjenesten er ment å vare vesentlig lenger enn to år.

En EGR ventil er vel ment til å vare i vesentlig lengre tid enn to år i mine øyene.

Takk for hjelpen :)

Mvh

Kristian Lundtveit kristian_lundtveit@hotmail.com