Revisjonshistorikk [tilbake]

Chiptuning/optimalisering

Hei Benny! Jeg er veldig fornøyd med bilen jeg har, men kunne gjerne tenke meg litt mer krefter og enda lavere forbruk. Av natur har jeg alltid vært skeptisk til tuning av bil, sikkert mye pga at det finnes så mye rart der ute hva angår pris/kvalitet, og mange skrekkhistorier....

Men i det siste har det kommet flere og flere firmaer som tilbyr optimalisering av bil (ECU-tuning) og viser til gode referanser. Bilen min er en 2012 mod, 2.0 TDI 170 hp 4-motion DSG med lav km stand.

Mine spørsmål er: 1)Dersom en kjører helt normal, noe jeg gjør, vil optimalisering av bilen føre til større slitasje av nevneverdig grunn? 2) Vil min DSG- kasse tåle dette greit? Ifølge leverandør av optimalisering, omprogramerer de DSG-kassa når bilen optimaliseres. Dette for at girskift skal gå enda jevnere, samtidig som de legger inn momentbegrensning. 3) optimaliseringen kan gjøres i flere steg. Ved steg 1 vil bilen være innenfor vw sikkerhetsmargin på motor/girkasse ifølge leverandør av optimaliseringen. Har du noen foreninger om dette? Steg 1 er det som bli aktuelt for meg isåfall. 4) hvordan vil en slik optimalisering påvirke bilens garanti og bilforsikring dersom uhell skulle oppstå? De aller fleste profesjonelle leverandører påstår at andre/Biltilsynet har vanskelig for å finne ut av om bilen er optimalisert eller ikke. Stemmer det? 5) til slutt, vil en optimalisering ha en negativ effekt ved et evt fremtidig bilsalg?

Takk for svar :-)

Antall visninger