Revisjonshistorikk [tilbake]

Bil solgt med DPF mangel

Jeg kjøpte en mazda 6 i november 2014. Bilen ble solgt som strøken i forhold til alder og km stand, akkuratt EU godkjent og tatt service på. Jeg følte jo meg litt tryggere da. Ble informert av en verkstedsansatt i en annen bedrift at denne bilen var mye problem med fra forrige eier og bilen ble solgt med ødelagt dpf til meg.

Etter å ha hatt bilen i 2 dager begynte bilen å lugge kraftig og DPF lampen lyste omtrent konstant og det var vanskelig å få den bort igjen med å kjøre hardt. Det har ingenting med kjørestilen å gjøre da den kan dukke opp selvom du regulerer rundt 3000 omdreininger. Jeg har mye behov for bil og bilen er rett og slett ikke til å stole på. Dpf lampen kan begynne og blinke og da må en bare stoppe opp for å ikke ødelegge motoren.

Jeg har hatt mye samtalerer at og frem og har stolt på at de utbedrer feilen, det har de prøvd på 3 ganger uten hell. Nå vil jeg heve kjøpet, men kommer ikke frem da de ikke anser det som en vesentlig grunn.

Synes mangelen er ganske omfattende da en repasjon kan koste alt fra 10.000 - 55.000 kr. Har nå kontaktet NAF for videre juridisk hjelp, men sitter igjen med en følelse av at dette ikke går veien for meg da jeg kun er 22 år og egentlig et barn bedriften kan overkjøre som de føler for.

Bilen har stått på verksted i totalt over 4 måneder som er nesten halvparten av hvor lenge jeg har eid den. Det er urimelig mye. Tror du at jeg har noe å gå på her?

Antall visninger