Revisjonshistorikk [tilbake]

Jeg kjøpte en swift tidligere i år og er relativt fornøyd med bilen. saken jeg har spørsmål om her nå gjelder dekk. de sommerdekkene som fulgte med bi

Hei!

Jeg kjøpte en Swift tidligere i år og er relativt fornøyd med bilen. Saken jeg har spørsmål om her nå gjelder dekk. De sommerdekkene som fulgte med bilen er av merke Bridgestone. Jeg har siden jeg satte dem på reagert på hvor svake de er på våt asfalt, og i går fikk jeg i gang adrenalinpumpa da bilen mistet festet i en sving på E-18 ved Skøyen. Kjørte i fartsgrensa i høyre fil, og fikk rettet opp bilen før noe mer alvorlig skjedde. Skled nesten helt over i venstre fil. Hadde det vært en bil der hadde et uhell vært uunngåelig.

Med grunnlag i dette ringte jeg forhandleren i dag for å spørre om jeg kunne få nye, bedre dekk mot å betale et mellomlegg. Her fikk jeg blankt nei. Spørsmålet lyder da som følger: Har jeg noen rettigheter i denne saken? Eller må jeg bite i det sure eplet og kjøpe nye dekk selv om de jeg fikk med ved kjøp av bilen ikke holder mål? Dekkene oppleves som like glatte som f.eks. nesten helt utslitte gode Nokian/Continental-dekk. Dekkene har en datostempling som tilsier at de er et halvt år gamle nå.

Mvh Alexander