0

Jeg vet jeg helst skal skru til mutteren i navet bak med momentnøkkel etter å ha hatt hjullageret av, men jeg har ikke momentnøkkel for hånden. så: h

spurt 2011-08-24 11:18:34 +0200

Hei, jeg vet jeg helst skal skru til mutteren i navet bak med momentnøkkel etter å ha hatt hjullageret av, men jeg har ikke momentnøkkel for hånden. Så: Hvordan skal jeg få skrudd mutteren sånn noenlunde pase hardt uten momentnøkkel? Skal jeg bare skru med fingrene så hardt jeg klarer eller skal jeg skru lett med skralle, evt. hvor lett? Kan du gi meg et såpass bra svar at jeg ikke ødelegger noe? Takk for svar!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-08-24 12:22:11 +0200

Jepp – det er helt riktig. Det er viktig å bruke momentnøkkel på dette. Kanskje du kan få lånt deg en – eller kjøpe en – de koster ikke mye. Det er etter min mening ”standardutrustning” i enhver hobbymekanikers garasje. Selv hjulmuttere bør skrus til med momentnøkkel, og det er ikke så lenge til vinterhjulene skal på igjen…

Tyv-trikset her er å skru til mutteren litt hardt (ca 4 – 6 kg), mens hjulet roterer (da får du lageret / navet skikkelig sentrert og på plass) løsne så igjen til at du akkurat har en liten slakke og skru forsiktig til med fingrene til du har bare en bitte, bitte liten slakke (kjennes best om du har hjulet påmontert) da skal det være noenlunde riktig. Grunnen til at det skal være en liten slakke er at lagret utvider seg på grunn av varmgang når du kjører. Er det ingen slakke vil lagret ”skjære seg igjen” ganske kjapt.

Få tak i en momentnøkkel og gjør dette skikkelig i henhold til verkstedhåndboka er mitt offisielle råd til deg.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar