0

På deg og takk for en god spalte benny! vi har akkurat kjøpt en bruktimportert audi a6 fra 2002, den har 1,8 liters turbomotor og firehjulstrekk og e

spurt 2010-11-12 13:16:27 +0200

Hei på deg og takk for en god spalte Benny! Vi har akkurat kjøpt en bruktimportert Audi A6 fra 2002, den har 1,8 liters turbomotor og firehjulstrekk og er virkelig drømmebilen for familien vår., Synes også at vi fikk den til en veldig fin pris bilstørrelse og alt takk i betraktning.

Den har imidlertid bare ett sett felger og hjul og nå må vi ut og kjøpe vinterdekk. Vi har googlet litt og funnet noen artikler der det sies at biler med firehjjulstrekk bør ha piggdekk men har liksom ikke sett noen sterke begrunnelser for hvorfor det er slik. Vi bor på Østlandet og har mye bare veier på vinteren og er sjelden på fjellet heller. Sluttet med piggdekk på bilene våre for flere år siden og har ikke så lyst på det igjen fordi det blant annet støyer mye mer. Kan du gi oss et konkret råd her hadde det vært veldig fint.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-11-12 13:31:34 +0200

Det skal jeg gjøre! Jeg synes dere bør kjøpe piggfrie dekk hvis det er det som passer best for deres bruk!

Det er riktig at flere (inkludert oss) anbefaler piggdekk hvis man har en stor SUV og kjører mye på glatte vinterveier. Disse bilene er sterkt overrepresentert på ulykkesstatistikkene, særlig ved utforkjøring i sving og nedoverbakker. Dette skyldes nok en kombinasjon av stor, tung bil og sjåfør som kanskje helt får med seg hvor grensa går - før det er for sent. Og da stopper du i en del tilfeller kjappere med piggdekk.

Når det er sagt, er de piggfrie dekkene ofte overlegne under svært mange forhold og de er også mer komfortable å kjøre med og ikke minst stillere enn piggdekkene. På deres bil og til den brukes dere skisserer her er jeg ikke tvil om at det vil være et veldig bra alternativ. Lykke til med vintersesongen i ny bil!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar