0

Klisette gummi coating

spurt 2023-05-25 13:52:24 +0100

anonym bruker

Anonym

Roar Norge

Hei. Har sett over MANGE år at mange biler har brukt gummi lignende coating på plstikken invendig i bilene. På bilspillere, dør hontak å andre knapper.

Det har blitt bevist alt for mange ganger at dette er en grusom dårlig coating som fort blir klissette å ripette å tåler lite.

wv er en av de som har brukt dette litt for mye på biler de lager også saab å andre bil merker

Nylig så hadde bilfikserne på dicovery cannel en ny episode der de måtte rense nesten all plastikk knapper, hontak for dette på en bil. Alt hadde blitt klisette!

Dette er en av di store svakheter med dette belegg! Itilegg til at de fort blir ripette

Hvorfor fortsetter bil produsenter å btuke dette belegg når det ikke er noe anett en negatift å si om det?

Er dette for å lure folk? Det ser bra ut når det er nytt å ingen har tatt på det. De skal kun var til folk kommer ut av butikkken!?

Har du en god forklaring på dette?

Det må være en grunn til at dette blir så mye brukt. At det er et slitesterkt å holdbart belegg er de vertfall ikke. Salgstriks fra fabrikken kan de være?

Garantert at noen vet dette men har ikke lov til å si noe.

Om du har sittet i en gammel passat eller sab 93 så har du sett hvor stygt Dette belegg blir!

Håper at du vet noe

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

9 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-05-25 21:02:33 +0100

Du er sikker på at det ikke er en variant over temaet plastikk du tenker på? Det er en type plast....som forøvrig også har vært brukt til alt fra iskrembokser til oppbevaringsbokser til å bruke på kjøkkenet som utvikler egenskaper som det du beskriver over tid. Dette kan ikke "renses" bort på noe som helst vis, det er noe skikkelig dritt, og det føles som det du beskriver, klissete. At denne typen plast meget vel kan ha blitt benyttet til knapper etc i biler, skulle ikke fordundre meg. Det er noen år siden jeg har opplevd dette nå, men som en skikkelig hamster har jeg jo tatt vare på mangt og meget opp gjennom åra, bla gammel tupperware....og opplevd det du beskriver. Når dette skjer, er søppelkassa neste, selv om det er trist for oss hamstere å kaste noe som helst! Når det gjelder den tekniske siden av dette, kan det skrives lange avhandlinger om plast, men PVC - polyvinylklorid - er et begrep som kan knyttes opp til dette fenomenet. Mange av de plastmaterialene vi omgir oss med i hverdagen, er bygget opp opp med PVC, men om du sammenligner eldre hhv nyere "kjøkkenplast" - siden jeg brukte det som eksempel over - er det en markant forskjell, nyere plastikkbokser etc fremstår som mer motstandsdykte, mer slitesterke. De er kort og godt produsert på en annen måte - sannsynligvis også av andre plasttyper.

Det jeg har merket meg, er at bla Keton - et løsemiddel som bla benyttes for å løse opp plast i industrien - bla i extrudere - som ved et trylleslag kan gi samme effekt på vinyl gulvbelegg....men der stivner det heldigvis igjen etter noen dager. I all min toskeskap brukte jeg Keton for å fjerne limrester på badegulvet. Limet forsvant, men jeg brukte litt vel mye Keton....vips....så var en stor bit av vinylbelegget...som jo er en form for PVC....veldig, veldig mykt, og overflaten holdt seg seig....leeeeeeeeeeeeeeeenge! Tilsvarende har jeg driti på draget ved å bruke Keton på klare plastflater som har blitt ripete. tro meg, det er IKKE lurt! I det hele tatt, skal man rengjøre plast med løsemidler, skal man trippelsjekke HVILKEN TYPE PLAST man har med å gjøre, og velge løsemiddel deretter!!!!!! Aceton er forøvrig i samme sjangeren som Keton, bare ikke riktig like hissig. Rødsprit, etanol, metanol er som oftest det som er aktuelt å bruke i garasjen og heimen, her gjelder det samme: avhengig av hvilken type plast man har foran seg, bruker man det RETTE løsemiddelet om man skal fjerne f.ex fett....ikke noe moro når hele dritten løser seg opp sammen med fettet, er det vel?

Det som er dumt med de seige knottene etc som du beskriver, er at joda, med rett type løsemiddel kan du vaske bort det seige, men - siden dette er plast av samme sort som "resten", løser du opp heile massan samtidig! HER finner du en tråd over forsåvidt samme tema som beskriver fenomenet: https://baatplassen.no/i/topic/167661...

Når det gjelder ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-05-27 11:06:01 +0100

Rart at du ikke vet hva jeg snakker om! Dette beleg er en slags sort matt maling som minner om silikon når du begynner å skrape de vekk. Du finner dette også på computer ting som tastaturer å bærbare computere. Også på mottor drevene salt å pepper kvern fra clasohlson. Dette er IKKE en type plast men en type maling, coating som føles ut som gummi men er ikke de. Dette har blitt utrolig mye brukt, så om du ikke har vært bortig dette så synes jeg det er utrolig rart. Ta et youtube søk på (sticky rubber coating) de heter også silikon gummi. De kan minne om de sorte du lakkerer felger med som du kan dra av etterpå. Dette jeg snakker om her er utrolig mye brukt rundt om. Har du ikke vert borti dette så har du såvett hele ditt liv!!

Selv om de føles som gummi så bettyr ikke de at de er gummi! Dette belegg hater jeg som pesten! Blir utrolug fort stygt å klissette å ripette!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-05-28 12:02:20 +0100

Vel, du er ikke svært spesifikk i din beskirvelse, og som du nok vil finne ut om du sjekker nærmere, begrepet "maling" hhv "coating" er på sett og vis barn av samme mor. Om det som du antyder, sprøytes på, er det - noe forenklet sett: en form for "tørrstoff" og et eller flere løsemidler som er blandet sammen for at det skal kunne påføres. Når løsemiddelet fordamper, ja da har du et belegg av et eller annet slag. Ikke noe kontroversielt i det, og den som titter på varedeklarasjonen på sånne ting, vil raskt se at både akryl - igjen for enkelhets skyld plast - er brukt , men avhengig av bruksområde og ønskede egenskaper, kan man mikse inn plast, syntetisk gummi - whatever. Naturgummi? Tja - kanhende i meget begrenset grad - men naturgummi i tynne sjikt er definitivt ikke tingen. Silikon? Tja, man kan mikse inn silikon også, for all del.

Poenget? At dette vidundermiddelet kalles Sticky ditt eller datt, er ikke det samme som at alt som ligner, har samme innhold og egenskaper. Med litt flaks sipper du å oppleve dette problemet. HER finner du en mer generell oppskrift på kivlseis du KANSKJE kan håndtere dette, men tro meg, jeg har prøvd alle metodene og som nevnt over, litt til....jeg har f.ex opplevd at slikkepotten blir sånn....det er ingen selvfølge at de metodene som er nevnt her fungerer: https://www.lovetoknow.com/home/clean...

Legg spesielt merke til muligheten for å påføre et lakk med polyurethan - dette er i korthet et plaststoff som ofte er grunnlaget for et ytre lag i coating....f.ex gelcoat på båten din. Mulig jeg er født under en heldig stjerne, men jeg har som nevnt ikke hatt spesielt store problemer med dette. Det du beskriver, er egentlig det samme som skjer med slikkepotten hhv tidligere nevnte tupperware - det er en endringsprosess, og roten til dette, er primært knyttet til et eller flere stoffer i "dingsen" - eller coatingen. Om du ser nærmere på teksten jeg linker til over, vil du se at ultraviolett - stikkord sollys - er en en faktor her. Dette med UV-stabilitet er et evig problem med alle plast-stoffer. uansett om det skulle være tilsatt silikon, gummi eller ditt og datt for å gjøre plasten mykere - f.ex myk nok til å kunne spøytes på, påføres som en coating slik du beskriver - og ikke sprekke opp med det første.

Og nei, i mine VW gjennom 35 år - herunder en enda eldre PassatenWagen - har ikke dette vært et problem i det hele tatt. Jeg klarer ikke i farta å rekapitulere at jeg har sett områder på bilene mine der det har vært brukt den type coating heller, men det er egentlig ganske enkelt å forholde seg til: om og hvis man møter et problem, da løser man det der og da. Å bekymre seg for alt som muligens kan oppstå - ta sorgene på forskudd - det er bare stress. Nei, jeg har definitivt ikke sovet meg gjennom verken livet generelt eller bilholdet spesielt, men igjen - det ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-05-30 12:19:45 +0100

Tror ikke du fremdeles vet hva jeg snakker om. Dette belegg eller en slaks maling som er ekstremt mye brukt! Jeg eide en wv caddy en gang med dette blegg på bil spilleren, og knapper ble hvite siden plasten opprinelig hvar hvit under dette belegg. På enkelte computer tastaturer er dette belegg brukt. Også på harman kardon onyx dtudio 4 så er dette belegg blitt brukt.

Dette belegg er så utrolig mye brukt! Det er ikke noe de blander in i plastikken men noe de sprayer plastikken med. En slags sort silikon maling, spray.

Om du kunne gå in på disde adresser så ser du noen eksempker på hva som skjer når fabrukken bruker dette belegg. Du må zoome in på noen av de bildenne. Kan du svat neg etterpå? Takk

https://www.carplastix.com/

https://rennlist.com/forums/concours-...

https://www.carplastix.com/media/2125...

Some car interiors were given a soft-touch dash and trim coating from the factory, which overtime breaks down under heat and UV rays. This may result in a sticky feel, which is often referred to as a 'melting dash

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-05-31 15:44:43 +0100

Vel, kanhende vi snakker forbi hverandre. Det enkle svaret her er at plast er ikke plast, og en sprayboks med godstoff fra fabrikant A er ikke det samme som en ditto fra fabrikant B. Det skal ikke mer til enn å utelate eller for den sakens skyld, ha for meget av, en eller flere komponenter i blandekaret før man ender opp med vidt forskjellige egenskaper. Det du viser til, er rett og slett det som skjer når det dels er et "godstoff" med tvilsomme egenskaper i bunnen, uten et beskyttende lag på toppen. Nå tilstreber man jo ofte at dashbord et etc skal holde seg myke, om vi ser på dashbordet i en 60-talles Opel fant vi et skumgummilignende stoff overtrukket med en form for plast. Det fungerte jo greit det, bortsett fra at overtrekkslaget - beskyttelsen - over tid sprakk opp og krakkelerte, hvorpå skumgummien ikke lenger var beskyttet, voila, så sprakk hele greia opp.

Noe lignende vil man kunne se når man påfører et stoff som det du beskriver. Om du ser på disse kjekke gutta som restatuerer gamle biler på et eller annet TV-program der borte i UK, vil du se at man fra tid til annen jobber med slike ting i interiøret på gamle biler. Årsaken til at det sprekker opp, er som jeg har antydet tidligere, "godstoffet" tåler ikke verken varme eller UV-lys, det kan om ikke unngåes, så iallefall forsinkes om man påfører et lag med mer motstandsdyktig topp-coating, men man vil aldri kunne gjøre slike ting evigvarende. Problemet med toppcoatingen er at da forsvinner liksom de øvrige egenskapene som jo er årsaken til at man sprøyer på dette grapset i utgangpsunktet, ikke sant? Man ønsker en myk overflate med litt struktur, så får det liksom heller være at dette har begrenset levetid - og etterhvert blir noe skikkelig vemmelige greier.

Men igjen - det er ikke noen generell regel som sier at allemannalle skal benytte samme sammensetning av disse greiene, ei heller at allemannalle er pålagt å unngå å legge et beskyttende sjikt på sånne ting. At det er noe dritt? Selvfølgelig, men til syvende og sist er det mye som er noe dritt, som blir brukt likevel fordi kundene angivelig "vil ha det". Hvorofr kan man saktens undres på, som regel forsvinner sånt fra markedet av seg selv, i all stillhet, andre ganger er det mer seiglivet. Sånn er det bare, jeg sitter forøvrig og skriver dette mens jeg ser på en proffesjonell grafisk skjerm med "skylapper" på sidene for å unngå strølys mot skjermen, der har man brukt en kombinasjon av et plast-stoff med matt overflate hhv lim og filt for å oppnå det man ønsker. Dette dreier seg imidlertid om et produkt der man ikke bekymrer seg om produksjonskostnadene. Jeg mer enn mistenker at årsaken til at man tar en går-det-så-går det og benytter "godstoff" som har meget, meget begrenset brukstid og holdbarhet i de tilfellene du viser til, rett og slett kan knyttes opp mot at man ønsker å holde produksjonskostnadene nede. Tøfft ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Dette er IKKE en slags plast eller noe som er tilsatt plasten! Dette er 100% en type maling eller coating eller hva du vil kalle det. Grunnen til at jeg vet dette 100% er blant annet at wv biler har brukt dette på noen modeller på bil spilleren der plasten er hvit under.

Fordium gravatarbildeFordium ( 2023-06-06 11:04:54 +0100 )rediger
0

besvart 2023-05-31 15:47:31 +0100

Jaaaa.....linkene du sendte, sier jo ingen verdens ting om sammensetningen av "godstoffet" som iviser seg å ikke holde mål. At sånt skjer i de beste familier, er ikke noe nytt. Som sagt, jeg har ikke opplevd slike problemer med mine biler gjennom 45 år - hvem vet - kanhende våre italienske venner har vært litt uheldige - ref de linkene du sendte.

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

I linkenne du var inne på så serdu en slaks maling, coating eller hva du vil kalle det! De er ikke noe de tilsetter selve plasten under støping men 100% et belegg de har på etterpå! Du kan også se dette på hjemme ellektronikk. Plast har aldri opprinelig et sånt belegg som føles ut som gummu!

Fordium gravatarbildeFordium ( 2023-06-06 11:09:14 +0100 )rediger
0

besvart 2023-06-03 15:30:28 +0100

Yepp fryktelig irriterende dette gummi belegget som mange biler hadde for en tid tilbake. Coatingen ble brukt for å skape et sobert og lukseriøst inntrykk og var oftest matt. Etter litt tid begynner dette belegget å bli seigt og starter å flasse av og kan rulles av eller skrapes av med neglene. Man kan prøve å fjerne det med fks en kombinasjon av WD40 og håndsprit. Husk at pastikken er blank under så utseende blir litt anderledes når det fjernes men alt er bedre enn å sitte fast med albuen på midt armleende som om ungene hadde helt Cola over det.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-06-04 13:19:42 +0100

Ja, det har vært mye dritt på markedet opp gjennom åra, men skal du fjerne noe, tenk verneutstyr, verneutstyr og atter verneustyr, samt god lufting....ingen løsemidler som tar plast etc er sunne for helsa! Ei heller WD40, og husk at løsemidler reagerer med stoffer i plasten! Jeg har som antydet over, brukt mye rart av sorten opp gjennom åra, mye av det har vært ekstremt lite sunt, og jeg har f.d kolleger som har fått "uforklarlige" sykdommer av den vemmelige sorten. De har imidlertid bokstavelig talt badet i f.ex løsemidler som er brukt til å rense kabler.....! Tenk tilbake på gamle telekabler, grøfter og televerkets telt....når man skulle åpne og skjøte kabler som var fyllt med asfalt og gud vet hva, var det løsemidler av den slemme sorten som ble brukt....i en tid før HMS ble oppfunnet, var dette noe dritt!

Keton, Aceton, Trikloretylen etc etc er ekstremt effektive mot plast, det dumme er at de tar med seg mye annet også, det smeller godt om det kommer en bitteliten gnist - statisk elektrisitet er mer enn nok til et skikkelig stjernesmell - og det er løsemidler som er på fy-fy-fy lista når det gjelder HMS. Og tro meg - med Keton forsvinner plastikken under det svarte belegget på armlenet også! Igjen....forsiktighet...!!!!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Endelig noen som skjønner hva jeg snakker om🙂 Denne tyoe belegg hater jeg som pesten!

Fordium gravatarbildeFordium ( 2023-06-06 11:11:20 +0100 )rediger
0

besvart 2023-06-05 12:57:15 +0100

He he gode gamle Norulf ja selfølgelig skal man ta HMS hensyn, Velger å komme tilbake en tid under et annet alias denne gangen da jeg synes fars navn og svigerfars navn passer fint sammen altså Finn Ivar men de fleste husker meg kanskje som Kviasen eller Car Wizard fra tidligere så blir litt kjedligere navn nå. Helt riktig at Mr N Wolf virkelig har holdt dette forumet ved liv så at han ikke får noe cred for det ved å bli bedt til fks Oslo motor show og lignende er ja smålighet fra redaksjonens side. De har vel ikke engang gitt han en Broom kopp for sine 3000-4000 svar på forumet. Jeg gir ihvertfall virtuelle blomster og en eske virtuell konfekt samt en flaske alkoholfri sjampanje da jeg vet at Mr N Wolf ikke drikker alkohol og at han synes Munkholm blir i sterkeste laget.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger