0

Eksosanlegg til a 180 w176

spurt 2023-05-04 09:21:48 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har nylig tatt av bakre del av eksosen på optituning men vil ha mere grommere lyd en dette hva kan jeg gjøre? Jeg kan ingenting om eksos men vet at jeg vil ha en grom lyd ish v8. Hva burde jeg gjøre? Må også ha hjelp til å sette på eksosen. MVH Maria Rønningen Sagvolden Håper du kan hjelpe!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-05-04 16:14:28 +0100

Det eneste rette er å selge bilen og kjøpe en bil med V-8. Vil du ha skikkelig gromlyd, ja da slår du på stortromma og velger en veteranbil - si en amerikansk muskelbil fra 70-tallet. Men be advised....også der er det et regelverk å forholde seg til...."gromlyd" er som kjent en skikkelig purke-magnet, og SVV får spasmer og legger på sprang når de hører deg!

På den bilen du har er du allerede ute og sykler: tipper verken tuningen - jeg kaller sånt "tukling" - eller modifikasjonen av "bakre del av eksosen" er godkjent og lovlig. Begge deler kan i ytterste konsekvens resultere i umiddelbart bruksforbud ved både EU-kontrollen og SVV sine utekontroller....verdt å ha i bakhodet....og eksosmodifikasjonen er omtrent like hyperintelligent som et rødt flagg foran en okse....der "oksen" her er kontrolløren fra SVV. Og bruksforbudet - det oppheves ikke før du har brakt bilen tilbake til en stand som er i samsvar med typegodkjenningen ved et merkeverskted...!

Gromlyd og eksos på lovlig vis? Tja, det finnes godkjente løsninger, med trykk på "godkjente", men det koster flesk....og det skal....uten unntak....medfølge doumentasjon som klart og tydelig tilkjennegir at eksosanlegget er i tråd med ditten og datten regler hhv bilens typeghodkjenning sånn og sånn. Dernest skal - igjen uten unntak - bilen fremvises ved din lokale SVV kontrollstasjon og godkjennes....hvorpå du får påført beskrivelse av endringen, stempel og velsignelse i vognkortet. Det ligger i sakens natur at verkstedet kan gjøre dette for det som en del av monteringsjobben. Google er din beste venn her, evnt et Mercedesforum.....slike eksosanlegg finnes...men det koster altså flesk.

Ikke godkjente anlegg....hhv eksosanlegg (eller tuning, optimalisering for den sakens skyl) der leverandøren frekt og freidig påstår at det er lovlig, at man ikke blir "tatt" osv osv, det er på egen risisko - denne gjengen påfører uten unntak med liten skrift en klausul som sier nettopp dette: "kundens ansvar å fremskaffe nødvendig dokumentasjon og innhente godkjenning"! Sånne firmaer handler man bare ikke av! Du handler KUN hos aktører som kan levere GODKJENTE DELER - med dertil hørende dokumentasjon. Igjen, det koster flesk, men bruksforbud innebærer også kostnader....dessuten kan du ikke selge bilen igjen uten å opplyse om slike ting....! For meg og mange andre innebærer det at vi sier takk, men nei takk....bilen din blir rett og slett ekstremt vanskelig å selge.....!

ET ALTERNATIV er å skaffe seg et lydspor med gromlyd som du kan spille av og kose deg med når du kjører eller drømmer der hjemme - det er enklere! Men igjen: ikke kjøp noe som er ulovlig - dette er i aller høyeste grad noe SVV og Polititet har fokus på! Spesifikt for eksosanlegg er det både utslipp og støy med i bildet. Ifh "tuning" er det primært utslipp, dette er - som du sikkert vet - øverst på lista over fy og atter fy i våre tider, enten vi liker det eller ikke. Jeg har selv kjørt motorsykkel med eksosanlegg av den sorten det står "for competition use only" på for ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger