0

God bil for førstegangskjøper?

spurt 2023-04-28 16:45:59 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Jeg tok nylig lappen. For tiden benytter jeg meg av min mor sin bil, siden jeg ikke helt har kommet til den biten med å skaffe meg min egen bil. Jeg føler at jeg ikke kan nok om ting og tang ihh til det med å eie en bil.

Per nå vil jeg si at jeg har et budsjett på 35.000kr. Det jeg ønsker er en rimelig og pålitelig bil som ikke har for store driftskostnader som ikke blir for dyr i drift mtp verkstedsvisitter.

Jeg ser for meg en bil som er litt mindre, i den grad av en type Volkswagen Polo/Golf, Hyundai Getz, Toyota Yaris (ja, nå tror jeg du forstår bildet mitt).

Den vil da bli brukt til daglige reiser til og fra jobb, samt noen korte turer til nærmeste by for handling.

Den må ha automatgir da jeg har lappen kun for dette.

I utgangspunkt i de stilte spørsmålene fra meg og "krav", har du noen tips til hvilken bilmodell jeg bør lete etter, hva jeg burde se nøye gjennom før jeg vurderer kjøp og hva som er viktig å huske på når det kommer til det å skulle kjøpe sin første bil?

Takk på forhånd!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-04-29 08:55:33 +0100

Ikke mange biler å velge i med automat og i den prisklassen du nevner. Jeg ville utvidet en smule....og skal jeg være ærlig....ville jeg valgt Toyota eller Polo her....enkle, greie biler som normalt sett gir et greit bilhold...men be advised....service og vedlikehold er alfa og omega for å få et godt samliv med bilen når den blir din! Dernest: med ditt budsjett snakker vi om biler som uansett vil ha noen år på nakken. Jeg ville valgt MEST MULIG NY BIL - glem dette med kjørelengde - og ha fokus på MEST MULIG NY og I BEST MULIG STAND. Vær spesielt ops på RUST - det er den største "bildreperen" i Norge - biler som ikke blir jevnlig understellsbehandlet har som regel begynnende kritisk rust etter få år!

Derfor kan det være fornuftig å avtale en liten NAF-test med selger FØR du undertegner kjøpekontrakten. Koster rundt 1500 kroner for NAF-medlemmer med eller uten veihjelp, men det gir deg et mnimum av trygghet ifht å kjøpe en sekk full av katter eller en bil som i verste fall går på dynga ved første EU-kontroll. Du vil jo gjerne ha glede av bilen mer enn et par måneder, ikke sant? Alternativet er selvfølgelig å få med seg noen som kan det du ikke kan, men be advised, selv en faglært mekaniker har ikke sjanse til å "sjekke" en bil godt nok der ute på tunet hos selger! Derfor: når du finner en grei bil: en form for verkstedsjekk er vel verdt pengene - og NAF-test er vanligvis det beste og billigste alternativet.

HER er et fiks-ferdig søk, med et par aktuelle modeller ekstra. Et NB: du er selv eksperten på dine behov og preferanser, men se spesielt på Toyotas småbiler, der er det mye bra! Ellrsr er det EN Getz i markedet, og som du ser, den er flere år nyere enn den ENEPoloen som finnes! Jo mindre populær en bil er, jo lavere pris får den som bruk, det er der du kommer inn i bildet med et stort smil og velger en bil som enten er lite populær eller f.ex en bil som er kjørt av en langpendler med lang kjørelengde....da får du en mye nyere bil enn du ellers ville ha fått....og 5 til 10 år mindre på veien gjør VELDIG mye med en bil! ELBILEN NISSELEIF kan også være grei, men be advised, BATTERISJEKK....og eldre biler kan uansett ha ganske så kort rekkevidde! Med elbiler er også BREMSER et kritisk punkt å sjekke!

Men igjen: BEST MULIG STAND - glem "kul farge" og ditt og datt! Lykke til!

https://www.finn.no/car/used/search.h...from=30000&priceto=40000&sort=PUBLISHED_DESC&transmission=2

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger