0

Citroen Berlingo 2012 som førstegangsbil?

spurt 2023-03-30 15:03:07 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Skal kjøpe min første bil i en alder av 30 år. Har sett på alt som finn.no har å tilby av små og store biler til under 130 000.-. En biltype som alltid har fanget min interesse er boksete 5-setede biler som Skoda Yeti eller Citroen Berlingo. Hvilken av disse bilene ville du ha anbefalt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-03-31 17:17:18 +0100

Med et begrenset budsjett tenker jeg at du først og fremst tenker på en bil me kun forhjulstrekk. Nå er dette uansett to veldig forskjellige biler, i ditt sted ville jeg først og fremst satt meg ned og tenkt nøye gjennom kjøremønster og behov. Jeg forstår deg også dithen at du har behov for 5-seter, det gjør mye med prisen, iallefall for Berlingo, som jo først og fremst er solgt som varevogn med 2 hhv 3-seter.

Du må også tenke gjennom om du ønsker deg dieselmotor eller bensinmotor, med ditt budsjett er det vanskelig å få Yeti med dieslemotor, men Berlingo får du med dieselmotor til en grei pris - attpå til en veldig god dieselmotor. Jeg er diesel-tilhenger, jeg bor på landet og kjører sjelden i byen. stort sett kjører jeg det vi pleier å kalle "langkjøring" mer enn halve tiden. Diesel gir høyere komfort, lavere drivstoff-forbruk, men du må kjøre annerledes: du må utnytte momentet på motoren som jo er der fra lave og midlere turtall, mens du med bensinmotor må jage turtall på en helt annen måte. Noen synes diesel er som å kjøre traktor, vel, jeg liker det. Hva du liker der er du selv eksperten. Men kjører du mye småkjøring, f.ex bor i bynære strøk og kjører mest bykjøring - småkjøring - ja da er bensinmotor tingen. Ikke fordi en dieselmotor ikke fungerer til småkjøring, men i vår tid har vi noe som kalles Diesel partikkelfilter, det har en lei tendens til å kokse igjen ved mye småkjøring.

En ting som gjelder generelt: mest mulig "ny" bil er lurt,det vil uansett være en fordel om du kan finne en bil som er såvidt ny som 2013-14 eller nyere innafor ditt budsjett. Ja, det kan også være en fordel om du kan øke budsjettet med en titusenlapp er eller to. Dernest bør du u forsikre deg om at bilen du velger, er i best mulig stand. Stikkord: NAF-test!!!! Dette avtaler du med selger FØR du undertegner kjøepkontrakten, det gir degt en viss trygghet på at du ikke kjøper en sekk full av katter, og selger får dokumentert at opplysningspikten er oppfyllt. Dessuten er det mye enklere å avtale utbedring av evnt feil og mangler FØR kjøpekontrakten er underskrevet, evnt et passende prisavslag, enn ETTER!!! Ellers - når bilen bilir din - er det viktig å ta vare på den: et normalt godt regime for service og vedlikehold, JEVNLIG UNDERSTELLSBEHANDLING INKLUDERT - typisk annethvert-tredjehvert år- er en god oppskrift for et problemfritt bilhold. En ting som er VIKTIG motoroljeskiftog filterbytte hver 15.000 km "longlifeservice" er rett og slett for dårlig! Ellers skal eventuell AUTOMATKASSE ha oljeskift hver 60.000 km.

Greit nok, Skoda Yeati er en fantastisk sjarmerendebil. Kort akselavstand, korte overheng foran og bak gir god fremkommelighet, og den er veldig praktisk innredet. Mer enn nok plass til pikk og pakk, og om jeg ikke husker feil, kan du flytte baksetene frem og tilbake etter behov etc etc.. Med ditt budsjett er det først og fremst bensinmotorene som gjelder ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-04-27 16:02:16 +0100

Berlingo har mye mer plass og er nok litt varebil. Yeti er fin å kjøre, men med noe mindre plass.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger