0

Bmw 330e Touring

spurt 2023-03-22 11:24:57 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Jeg ønsker din hjelp eller guiding til valg av bil.

I dag kjører jeg en BMW X1 hybrid 2021 modell, men savner den lekne følelsen og kontakten med vei og motor. Hadde en 330i xDrive E91 LCI før X1, som var en helt annen bil, en skikkelig kjøremaskin i forhold.

Har snuset litt på 330e Touring xDrive, men denne er jo også hybrid. Ville du styrt unna hybrider biler? Ville du kjøpt elbil?

Jeg har et budsjett på 500 000 + -. BMW har per nå ingen gode alternativer på elbil i denne prisklassen. Selv om det ligger langt inne å prøve noe annet enn BMW. Er det noen andre gode alternativer i denne prisklassen som er leken, nyere enn 2020,litt fornuftig og som kan måle seg med BMW?

Ser frem til å høre fra deg.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-03-22 15:33:44 +0100

Du bør først og fremst sette deg ned og tenke gjennom hva du egentlig vil ha - altså preferanser. Dernest bør du tenke gjennom kjøremønster og behov, og ikke minst, prøvekjøre aktuelle biler - grundig! Bruk litt tid denne gang, det å bytte bil ofte koster flesk, kfr at du har en bil som er et par år gammel......når du føler et savn og lengter etter å bytte såpass kjapt, ja da burde du nok ha gjort en bedre jobb før du byttet bort den feiende flotte 3-serien din med en X1! I min verden er alt som bare minner om SUV utenkelig, det vil alltid bli kompromisser som ikke passer med min ide om hvordan en bil skal være.

Sånn er det langt på vei også med elbiler, som du forsåvidt er inne på, BMW har pr i dag ingen elbiler som er i nærheten av hva 3-serien kan tilby. Mye av dette har med vekt å gjøre, en elbil vil uvergelig drasse på noen hundre kilo dauvekt. Nå gjelder dette ganske så generelt, selv om noen elbiler er mer preget av å være mildt sagt overvektige enn andre! For all del, en ikke altfor stor elbil kan være en høyare til bykjøring og til og fra jobb, men jeg tenker at BMW 3-serie er en helt annen verden ifht kjøreglede og generelle egenskaper som jeg setter pris på. Nå ble det med tanken for min del, jeg har grodd fast i en annen tysk fabrikant, gamle vaner osv er vonde å vende, men jeg tenker at med en 3-serie med firehjulstrekk får du en bil som vel er blant de beste, om ikke den beste, du kan velge om du vil ha en bil som gir deg en helt fantastisk godfølelse på smale, svingete vestlandsveier, samtidig som den absolutt er kapabel til å fungere an der Autobahn. Det eneste ankepunktet jeg har mot 3-serie er noe lav bakkeklaring kombinert med en forsåvidt helt vanlig akselavstand og ditto overheng foran og bak. Det kan gjøre det litt spennende om du har mange fartsdumper i nabolaget, og det kan bli litt spennende om du kjører på veier av ikke helt god standard etc....enn si seriøse vinterforhold. Det er altså en bil som er ganske så mye mer entusiastbil enn bruksbil.

Om det er andre biler som kan måle seg osv? Nada. 3-serie er unik. Men ganske så vanlige biler som Skodas Octavia i RS-utgave hhv Golf med firehjulstrekk er absolutt både morsomme, lekne - kanhende enda et hakk mer "lekne" og spretne enn 3-serie - og Audi har jo biler i samme sjangeren. Men BMW er BMW, bla vil en 3-serie oppleves som mye fastere i fisken enn noen av de andre. Det blir litt smaken og baken, i ditt sted ville jeg tatt meg tiden til å prøvekjøre akutelle kandidater, si f.ex Golf R i stasjonsvognutgave, det er en artig bil som ser veldig "familieaktig" ut, men med mer enn 300 hk er det en skikkelig ulv i fåreklær. Benzinerne ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger