0

Valg av import eller ei

spurt 2023-03-17 11:41:39 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,

Jeg lurer på å kjøpe en 3 serie cab 2000-2005, og ser at Sverige og Sveits har et interessant utvalg til tider, samt ok pris. Er det mye risiko knyttet til dette, samt arbeid? Tenker spesielt dersom enn finner feil i etterkant som er åpenbart noe selger burde vist osv.

Jeg opplever at enkelte av de fine eksemplarer som selges av forhandler ofte er importert.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-03-17 16:27:53 +0100

Det er alltid en risiko her, det er lang vei om det oppstår problemer for å si det sånn. Om jeg skulle gjort jobben selv, ville jeg fokusert på Sverige, evnt Tyskland, og satt av nok tid til å gjøre en seriøs jobb. Og litt jobb - det er det faktisk om du vil unngå å komme hjem og oppdage at du har kjøpt en sekk full av katter. Det du risikerer, er mao et skikkelig bomkjøp, riskoen er begrenset oppad til påløpte kostnader. Og nei, du har ingen verdens beskyttelse av norske forbrukermyndigheter her. Du er mao prisgitt selges velvilje om det dukker opp feil og mangler som selger "burde ha" visst....enn si opplyst deg om.

Det er altså vesentlig tryggere å kjøpe en bil som en norsk forhandler har tatt inn, evnt kan du bruke en proffesjonell aktør som henter hjem biler etter ønske. Ja, det koster litt mer, men på den annen side sett, du sparer din egen tid. Fordelen med å gjøre jobben selv er at det er jo litt artig da - det kan være et hyggelig avbrekk fra hverdagen - en liten ferie! Nå tenker jeg altså først og fremst Sverige, der har du ikke et problem med språket. Snakker vi Tyskland - eller Sveits - er det en klar fordel å kunne kommunisere nogenlunde godt på tysk. Nei, det er faktisk IKKE sånn at "alle" tyskere" eller sveitsere behersker engelsk, enn si vil snakke engelsk! Om du da ikke havner i en region der fransk eller italiensk er det som gjelder...evnt retoromansk. Da blir det liksom litt komplisert!

Nå er jo internett uansett en god ting for å plukke ut aktuelle biler og aktuelle reisemål, i det hele tatt, mye er enklere enn før! Du må imidlertid ta en beslutning ifht om du skal få bilen hjem med bilfrakt eller kjøre den hjem selv, i førstnevnte tilfelle tar en proffesjonell aktør seg av tololbehandlingen, om du kjører selv må du kjøre på rød sone ved Svinesund eller hvor du nå kommer inn, og ta det derfra. Ingen stor greie, men du må ha med de rette papirene - det vet forhandleren - og du må gjøre de rette tingene i rett rekkefølge. Ingen heksekunst, men du bør sette deg inn i gangen i dette før du reiser avsted. Du finner gangen i dette på nett, og er du i tvil, ta en telefon til tollvesenet hhv skatte-etaten. Dette med Biltilsynet er en skål for seg, men f.ex en bil som har vært registert i Sverige, er kurrrant nok å få inn. uansett hvilken vei du velger, lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger