0

Det lukter fyrverkeri av bilen

spurt 2023-03-14 07:53:18 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, det har begynt å lukte fyrverkeri av bilen min når den kjører. Spesielt i oppoverbakker. 2015 modell. Ordentlig avfyrt fyrverkeri lukt altså. Hva kan det være. Ingen feilmeldinger eller noe lyder i bilen.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-03-14 16:57:32 +0100

Tja, lukter det svovel og fortapelse, lukter det svidd og brent, eller lukter det bokstavelig talt krutt? Jeg tenker at slik lukt ofte har sin rot i motorrommet, evnt at du har kjørt på en landevei der bonden har kjørt foran deg med en møkkapreder som det renner av. I førstnevnte tilfelle lukker du opp panseret, gjerne når du nettopp har stoppet etter en lengre kjøretur, og bokstavelig talt lukter deg frem, selvfølgelig med et våkent blikk. Det kan være en oljelekkasje, det kan være kjøleveæskelekkasje, og det kan være "noe" som har løsnet og lagt seg på et varmt sted.

Tilsvarende kan skje under bilen, men at jeg nevner dette med bæsj eller for den sakens skyld, gjørme eller annet søl på veien, er fordi et lag med denslags på eksosanlegget vil kunne gi lukt som også trenger inn i bilen - spesielt om spruten har stått opp langt fremme. Er det et riktig tykt lag med den sorten, ja da vil det lukt en god stund før dette brenner av for å si det sånn. Og ja, lukta kan minne om både det ene og det andre, vår oppfatning av lukt bygger på assosiasjoner, noe vi synes det ligner. Fyrverkeri lukter som vi vet, pyton når idiotene blant oss leker seg rundt nyttårtsfaften. Samme prosedyre her, ta en titt under bilen med vibrerende nese og et våkent blikk rett etter at du har stoppet.

At dette er mest merkbart i oppoverbakker, er naturlig nok, da blir både motoren og eksosanlegget et hakk varmere enn ellers. Ja, selvfølgelig kan det også være dilldall med en kalaysator eller DPF, det er eventuelt neste ting å undersøke om du ikke finner en plausibel forklaring under panseret eller under bilen. Jeg har selv bla opplevd spennende lukt med jevne mellomrom mens jeg ennå var i arbe', jeg kjørte ofte i både høyt gress og gjørme, det gir en karakterisistisk lukt av skogbrann, første gang lurte jeg veldig, helt til mekanikereen "på huset" fortalte meg at nei, tjenestebilene var faktisk ikke beregnet på "offroad-kjøring"! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2023-03-14 07:53:18 +0100

Sett: 308 ganger

Sist oppdatert: Mar 14 '23

Antall visninger