0

Kjøring i Sverige

spurt 2023-03-13 13:49:37 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Hvor lenge kan jeg kjøre i Sverige med norske skilter?

Mvh Bj. Flaat. 95113502

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-03-14 15:34:03 +0100

Tja, si det. I Norge kan man - gitt at man kan dokumentere fast oppholdsted utenfor Norge - innføre og bruke utenlandsk registert bil i inntil to år på nærmere fastsatte premisser - dette betinger at man søker på forhånd - kfr eksemplevis norske pensjonister med residencia i Spania som er på "sommerferie". Jeg nevner dette, fordi du ikke sier noe om du skal flytte permanent til Sverige, om du bare skal jobbe i Sverige eller whatever. For kortere opphold er det kurrant å kjøre norsk bil på norske førerkort i Sverige så lenge bilen er lovlig registert og forsikret i Norge, men i det øyeblikk det dreier seg om lengre opphold, trer det svenske regelverket i kraft. Det er i og for seg greit nok, det som kan være ugreit er om du som utvandret nordmann gjør som f.ex norske pensjonister med spanskregistrert bil og besøker "gamlelandet" en måned eller tre i slengen! Da må du forholde deg til regelverket, straffen i form av toll og avgifter kan være heftig og nådeløs!

Greit nok, avhengig av hva som passer for deg - permanent flytting, midlertidig opphold, arbeidsopphold, du finner det du trenger å vite på etterfølgende nettsider:

https://www.grensetjansten.com/no/pri...

https://www.norden.org/no/info-norden...

Som du ser, du kan bla søke om tollfrihet! Lykke til hos søta bror!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger