0

Bilkjøp forester turbo

spurt 2023-03-08 14:31:44 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Er Forester 2 liter turbo (177hk originalt) men tunet til over 200 hestekrefter et godt kjøp? Er forbruket høyere/lavere på grunn av dette? Er en 2005 modell med automatkasse. Km kun 222000. Ny Turbo, reg reim, vannpumpe. Anonsert pris 30000.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-03-08 23:38:32 +0100

Om "tuningen" ikke er ført inn i vognkortet og ikke meldt inn til forsikringselskapet, er det så ulovlig at det ryker.....og muligheten for å få bruksforbud ved det være seg EU-kontroll eller Biltilsynets utekontroller er høyst reell. Bruksforbudet vil ikke opphøre før det kan dokumenteres av et merkeverksted at bilen er tilbakeført til originalt oppsett ifht typegodkjenningen. Slik "tukling" med bilens motorstyring utføres vanligvis ved å øke ladetrykket på turboen og drivstoffmengden, det påvirker utslippene, derved stikker det ut som en verkefinger ved EU-kontrollen om kontrolløren gjør jobben sin. Derav er dette i 99% av alle tilfeller ikke godkjent - leverandørene har rett og slett verken ressurser eller mulighet til å legge frem den dokumentasjonen som kreves for slik godkjenning.

Dette kan man mene mye om, men det gjør i realiteten bilen verdiløs. Når dette også er opplyst deg som kjøper, ja da har du i praksis gjort det vanskelig å få hevet kjøpet i ettertid også - selv om slik "tukling" pr defisjon er en vesentlig mangel. Hva driftstoff-forbruket angår, er det overveiende sannsynlig at dette blir høyere, selv om reklamen fra tuningfirmaene hardnakket påstår det motsatte. Forbruk er avhengig av flere ting, drivstoffmengde er en av dem, og ærlig talt, å tro at økt ladetrykk hhv økt drivstoffmengde gir reduksjon i forbruket, det er å tro på nissen! Ja, teoretisk kan man se for seg at økt luftmengde vs drivstofffmengde vil kunne gi magrere blanding og således redusert drivstoff, men alle som har et minimum av kunnskap om forbrenningsprosessen, vil vite at mager blanding har en skummel bakside: drivstoffet bidrar til å kjøle ned stempeltoppene. Med en boksermotor som det er snakk om her, er det høyt spill, gjett hvem som vet best hvordan motoren skal settes opp optimalt av Subarus utviklingsavdeling og en guttunge som leker seg med en pc i et "tuningfirma".

Ja, det er selvfølgelig snakk om en forholdsvis moderat effektøkning, momentøkningen er ukjent, men uansett øker dette termiske og mekaniske belastningene på hele drivlinjen, like fra turbo, stempeltopper, råde, veiv, via girkassa - som meget vel kan vise seg å være en Achilleshæl her - og firehjulstrekket like ut til drivlenkene mot hvert hjul. Jeg merker meg forøvrig at turboen er byttet....dette er en klar og sterk indikasjon på at "tuningen" har konsekvenser. Videre er ikke Subarus boksermotorer verdens mest slitesterke motor i utgangspunktet, og verken automatkasse eller firehjulstrekket vil ha spesielt store marginer å gå på fra fabrikk. Det som er uheldig, er at du ikke funner ut om marginene er overskredet før det sier "futt" eller "poff", da er det rett og slett game over. Om bilen holder så lenge at det er verdt 30.000 pluss registreringsavgift, ja det vet du ikke før etterpå, men gitt at selger opplyser om "tuklingen", står du med stor sannsynlighet med skjegget i postkassa når det smeller. Merk deg - det er ikke noe "hvis" her - det er når. Rent hypotetisk er det ikke usannsynlig at turboraset er årsaken til at selger ønsker å kvitte seg med bilen ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-03-16 16:29:53 +0100

Gjensidig verdsettelse og respekt tilhører kjerneverdiene til selskapet, som aktivt leves i den daglige interne utvekslingen cigarettes online. Med regelmessig avholdte medarbeiderarrangementer, sigaretter på nett, skal den vennlige utvekslingen heets australia også fremmes ved siden av arbeidsdagen.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-03-29 03:48:45 +0100

Menthol cigarettes are a cheap, smoke-free way to enjoy the outdoors. They're made in the Canada, and they're designed to provide a smooth, nicotine-rich experience. So whether you're looking for a smoke-free way to enjoy the outdoors, or you're looking for a good, affordable cigarette, Marlboro menthol cigarettes are the perfect choice.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger