0

Praktiske el-familiebiler med akseptabel rekkevidde

spurt 2023-02-21 11:14:32 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,

Det er på tide å pensjonere vår 13 år gamle Subaru Forester og vi (2 voksne og 2 små barn) har foreløpig sett oss ut Mercedes EQB og BMW iX1. Begge er prøvekjørt og de har sine fordeler og ulemper som gjør valget veldig vanskelig.

Foreløpig slår EBQ best ut på førermiljø, infotainment og at den har 7 seter. iX1 har sansynligvis litt bedre rekkevidde, har best komfort i setene, litt mer "snert" i kjørestilen og ikke minst har den hengerfeste. Hengerfeste er ikke superviktig siden vi har en annen bil som kan benyttes.

Ingen av disse bilene imponerer på rekkevidde og som førstegangsskjøpere av el-bil er jeg litt usikker på behovet. Vi bruker bil til alt mulig hele året, både bykjøring, hytteturer (ca 4 ganger i året, fjellturer (3-4 ganger i året) og norgesferier (maks 1). De viktigste egenskapene for oss er god nok plass (som Subaruen har), AWD, ekstra bakkeklaring, akseptabel rekkevidde, god kjørekomfort, kvalitet. og servicekost.

Kvalitet er årsaken til at BMW og Mercedes foreløpig er de mest aktuelle kandidatene. Skoda Enyaq lusker i bakgrunnen men ser at flere rapporterer om en del feil. Audi Q4 har dukket opp i det siste som et alternativ og Fisker Ocean kan være spennende men her er nok leveringstiden for lang.

Det grunnleggende spørsmålet er vel egentlig om f.eks EQB vil ha god nok rekkevidde til vårt behov. Med 2 små barn må vi uansett stoppe en del på lengre turer, samtidig som det kan være fin å "peise på" om de sover.

Hjelp!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-02-21 14:12:38 +0100

En kun 13 år gammel bil er da ikke moden for å pensjoneres...! Gitt at den er tatt godt vare på mhp service, vedlikehold og ikke minst...jevnlig understellsbehandling hhv etterbehandling...kan bilen lett leere mange år til...! Og nei, gitt overgangskostnaden hhv kapitalkostnadene er det lite å "spare" på å bytte til elbil....bare så det er sagt.

Når det gjelder elbiler, er det ingen elbiler som "imponerer" på rekkevidde, min Lada 1500S nanno 1974 impnerte mer på "rekkevidde" enn en hvilken som helst elbil i markedet i dag, og dieselbrenneren jeg kjører nå om dagen har mer "rekkevidde på reservekanna! Gitt den gullrekka du nevner, tenker jeg at dere nok bør gå et par runder til og tenke nøye gjennom kjøremønster og behov....ikke minst denne greia med å gå fra markedets beste firehjulstrekk til en elbil med mer eller mindre velfungerende firehjulstrekk er vel verdt å tenke gjennom. Om dere avgrenser dere til de to som nevnes innledningsvis, er det litt smaken og baken, jeg tenker at en grundig prøvekjøring av begge vil gi et bedre beslutningsgrunnlag. Men igjen - elbil er på ingen måte en Ole Brumm her, det vil alltid innebære kompromisser. Ellers hopper dere bukk over en vesentlig ting: Mercedes = en importør som vel kun matches av Tesla Norge når det gjelder slett kundestøtte. Og nei, verken Mercedes eller BMW er feilfrie over tid, be advised, det følger litt med "premium" stempelet her...både ifht komplekse løsninger og ikke minst....kostnader.

Skoda Enyaq bør absolutt stå på lista, det gir mer "grei" bil for pengene, og joda, det kan ha vært småfeil i begynnelsen, men Skoda har enestående god kvalitetskontroll ved sine fabrikker, jeg holder en knapp på at man har rettet opp barnesykdommene forlengst. Dernest har Skoda de facto bedre kvalitet enn VW på sine biler....ref bla VW selv....og kundestøtten er gjennomgående god. Ja, så god at jeg har følt meg bedre mottatt ved Skodas merkeforhandlere og ditto verksteder enn hos Audi-sjappa rett ved siden av! Rett nok bare i forbindelse med en lille sjekk når jeg handlet bil sist, men den som vet hva man skal se etter osv, vil få en nogenlunde god pekepinn ved....en lille sjekk. For ordens skyld, jeg endte med VW, etter mer enn 30 år med VW føler man seg uvegerlig mest "hjemme" der man er vant til å være. Ellers vil Audi kunne levere biler med et firehjulstrekk som vel nærmer seg det du er vant til, men da blir prisen deretter - i samme leie som Mercedes hhv BMW. Men igjen....prøvekjøring...jeg mener å lese mellom linjene at speseilt han far vet hva han vil ha....! Du skal jo gjerne være fornøyd litt lenger enn et par uker, den tiden det tar å tenke grundig gjennom en til gang og prøvekjøre det man da står igjen med, er vel anvendt tid! Fisker? Stryk dem av lista først som sist. En konkursrytter vil ikke bli en god samarbeidspartner med det første.

Jeg merker meg ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger