0

Hei! Jet har et 2015 soul ev

spurt 2023-02-19 00:14:14 +0100

anonym bruker

Anonym

Bilen har gått litt over 95000 km. Om vinteren har jeg ved full ladet batteri ca 7 mil i angitt rekkevidde. Har som vanlig klart å kjøre rundt 7-8 mil. I februar 23 fikk jeg meg en skikkelig skummelt opplevelse. På vei hjem fra jobben får jeg melding om at batteriet er på 25%, ikke noe press, bare 4 km hjemmefra og lademulighet. Ca.2 minutt senere skilpadde lyset tennes og bilen mister alt kraft. I følge instrument panelet har jeg fortsatt 13 km rekkevidde, batteri info sier 9% kapasitet. Etter mye fram og tilbake fikk jeg omsider bilen kjørt hjem. Satt den på lading. Dager etter så sjekker jeg hvor mye strøm som gikk i batteriet og da viser det seg at jeg fikk 20.1 kwt. Som sagt har min Kia et batteri på 20kwt. Med andre ord batteriet var tom. Er det noe jeg kan gjøre?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-02-19 14:11:11 +0100

Det første du bør gjøre - helst i går - er å kontakte din merkeforhandler og sjekke om du fortsatt har gjenstående batterigaranti. Uansett om du har slik garanti eller ikke, bør du også få sjekket batteriets kapasitet...det du beskriver fremstår unektelig som om batteriet nærmer seg et punkt der restkapasiteten nærmer seg et nivå der det reduserer rekkevidden dramatisk. Om du IKKE har batterigaranti, ja da koster det iallefall ingenting å få en pris, et råd fra forhanderen og ta det derfra. Ny hhv "fabrikkoverhalt" batteripakke kan være en løsning, men dels er prisen høy, dels er det mange elbiler som slett ikke er laget for at man skal kunne skifte batteripakke - iallefall ikke uten veldig mye arbeid. Og arbeid - det betyr som kjent penger - mye penger. Dernest er det på enkelte biler en ganske så omfattende innkapsling av batteripakka, dette kompliserer og fordyrer også.

Men inntil det motsatte er opplyst - vær optimist. Har du batterigaranti, slår du stiften og feirer med vørterøll! Har du IKKE batterigaranti, kan du håpe at det er en liten fillefeil som gjør at batteriet ikke lader optimalt. Er batteriet kaputt gewesen sein, ja da kan du håpe at Kia er en av de produsentene som tenker på kundene og har både rimelige batteripakker og har designet bilene sånn at det faktisk er mulig å skifte dem uten for mye kav! Vi krøsser fingrene, det kan gå i likaste laget! Lykke til, kontakt forhandleren snarest!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger