0

Er det trygt å kjøpe kinesiske biler når det er så stor konflikt på gang mellom USA og Kina?

spurt 2023-02-08 07:58:13 +0100

anonym bruker

Anonym

Det spås krig mellom Kina, Taiwan og USA i løpet av få år. Selv dette ikke er det viktigste i en slik situasjon: Hva skjer med de som har Kinesiske biler? Er det trygt å kjøpe mht garanti, deler, verdi osv.? Kina har begrenset tilgang på amerikansk høyteknologi pga sanksjoner. Hvilke betydning har dette for produksjon av kinesiske høyteknologiske varer? Mvh Sigurd Heiervang

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-02-08 10:32:18 +0100

Nå kjøper man vel stort sett bil etter øyeblikks behov man har ang bil og ikke etter hva som kan skje hvis Kina invaderer Taiwan om noen år eller kanskje aldri. Rakt over disk data brikker lager jo Kina stort sett selv og eksport forbud av brikker for spesielle formål som produseres i Usa til våpen og nettverk hindrer neppe Kineserene i å produsere biler. Ligger man å tenker på dette før man sovner så skal du kanskje avstå fra Kinesisk og heller velge en Europeisk produsert bil.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-02-08 17:19:37 +0100

Oi...her måtte man hatt en krystallkule som hadde flere kanaler enn selveste orakelet i Delfi for å kunne gi om så bare en antydning om hva fremtiden vil bringe! Den som vil male fanden på veggen, vil tendere til å hevde at vesten og NATO gjennom det siste året har stått med hakke og spade og gravd sin egen grav gjennom å tilsidesette alle prinsipper og sogar endre egen lovgivning for å levere såvel våpenstøtte som logistikkstøtte osv osv til en av to direkte involverte parter i en væpnet konflikt som kunne vært forhindret gjennom enkle grep, eksempelvis at man hadde bidratt til at inngåtte avtaler ble etterlevd. Noe lignende er det med Taiwan, Kina og USA, det beste for alle ville kanhende vært om disse konfliktene kunne vært løst med en runde håndbak mellom de respektive presidentene!

Uavhengig av hva man måtte tenke og tro om mer eller mindre mørke fremtidsutsikter, det vi vet med sikkerhet er at vesten har skutt seg selv i begge føttene med å rote det til med sin største og mest pålitelige leverandør av såvel energi som en lang rekke kritiske innsatsfaktorer gjennom mer enn tredve år. Fort gjort å glemme i spennende tider, men "vesten" - da spesielt EØS-området - er ikke selvforsynt med noe som helst. For den russiske føderasjon er situasjonen stikk motsatt! Og ser vi hen til Kina: begrepet "verdens fabrikk" er ikke grepet ut av løse lufta: Kina har en enorm industrilell kapasitet, og hvilken overraskelse, Kina og RF har gjennom en årrekke vært en del av et stadig tettere og sterkere økonomisk og industrielt samarbeid innenfor BRICS! Om vi er så heldige at vi unngår en eller flere eskalerende væpnede konflkter, vil så alikevel ikke verden komme tilbake til en unipolar verden der "vesten", da først og fremst USA, dominerte.

Sagt i klartekst: den russiske føderasjon er blant verdens største leverandører av såvel energi som kritiske innsatsfaktorer for verdens industri - herunder "bagateller" som platina, gull, kobber, nikkel, palladium og ikke minst...gassen neon....! Her burde det ringe mange bjeller, denne gullrekka er sammen med sjeldne jordmetaller kritiske for i det hele tatt å kunne produsere batteripakker.....kraftelektronikk....og....all annen elektronikk! 40% av verdens palladium kommer fra RF....70% av neon-gassen....som rett nok i stor grad ble renset i Ukraina. Når det gjelder edelmetaller, er Kina store, dels gjennom egen produksjon, dels gjennom å ha kontrollen over ressurser annetsteds...bla i Afrika. Man er også tungt inne i Lithium-utvinningen i Syd-Amerika. Trekker vi dette et hakk videre, seiler Kina opp som verdens største produsent av bla solceller og batteripakker. Og som Kamerat Wizard er inne på....man produserer også ic-kretser og elektronikk i stort omfang. Rett nok ikke de aller raskeste og kraftigste kretsene, men er det noe Kina kan, så er det å utvikle egen industri, egen kompetanse. Mange innbilte seg jo at Kina aaaaaldri ville klare å bygge ut verken fungerende luftfart eller lyntog i stor skala. Vel, det tok et par år...!

Hvilke konsekvenser dette ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2023-02-08 07:58:13 +0100

Sett: 96 ganger

Sist oppdatert: Feb 08 '23

Antall visninger