0

Aktiv regenering starter ikke.

spurt 2023-01-19 08:49:05 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg får opp meldingen Engin fault, repair needed når temperaturen når 70-80 grader og det virker for meg som at avbrenning eller regenerering av partikkelfilter ikke starter. Hva kan være årsaken til det?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-01-19 09:26:12 +0100

Endel kriterier må være oppfyllt for at regenerering kan starte fks motor temperatur og avgass temperatur samt fks at mottrykket over partikkelfilteret må være under 100 millibar. Har partikkelfilteret begynt å tette seg kan det være nødvendig med en tvungen regenerering som man må følge en prosedyre med et diagnose instrument for å kunne utføre. Et verksted vil kunne utføre en slik regenerering da de har nødvendig utstyr til det men hjelper det ikke og at filteret er blitt for tett så må kanskje partikelfilteret byttes. Det finnes muligheter for rengjøring av filteret men vet ikke om sike firmaer finnes i nærheten av deg. Jeg har rengjort slike partikkelfiltere ved først å demontere og fylle det med en sterk alkalisk såpe for å rense ut sot for deretter å fylle det med eddik syre for å fjerne rester av koks i filteret, spyler det så med rikelige mengder vann og lar det tørke en stund. Metoden virker bra for en som vil spare 15-20000 kr på nytt filter men blir brysomt for en som ikke har tilgang på det utstyret jeg har samt en garasje plass. Du kommer nok ikke utenom å ta en tur til et verksted slik at de kan ta en diagnose for deg.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger