0

Kvalitet på Audi Q5 2 2009-2012 + 2012+

spurt 2023-01-05 10:25:10 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, Lurer på om det er store kvalitetsforskjeller på motor drivverk på Audi Q5 fra faceliften som kom i 2012 vs første generasjon? De forbedret vel motoren ved faceliften i 2012, så spørsmålet er det er store forskjeller på kvalitet/feil?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-01-05 17:50:15 +0100

10-12 år gammel Audi begynner uansett å nærme seg russisk rullett når det gjelder risiko. Jeg ville gått for mest mulig ny bil, selv om det nok ikke er verdens største "kvalitetsforskjell" her.....Audi er Audi, "vorsprung durch Technik" innebærer også en stigende sannsynlighet for spennende og dyre feil ettersom åra siger på. Ellers er det såvidt jeg husker flere motorer under panseret på den europeiske versjonen, Audi har gjort noen små og litt større flauser med motorene sine opp gjennom åra, men man har ialefall etter beste evne forsøkt å rette opp i dette suksessivt. Nok en grunn til å gå for en mest mulig ny bil - om du plent MÅ ha Audi. Jeg ville vel først og fremst droppa dette med "SUV", en vanlig A6 stasjonsvogn har mange fordeler vs Q5, ikke minst kan du fort risikere å få mer bil for pengene - f.ex en nyere bil. Siden jeg egentlig ikke er fan av Audi, tenker jeg også at du ville fått enda mye, mye mer bil for pengene om du gikk for en nyere Skoda, det være seg Kodiaq, men også Octavia eller Superb med firehjulstrekk er god sort. Og nei, Audi er faktisk ikke "mye bedre" enn Skoda....ringene i grillen har sin pris i avgiftslandet Norge.

Ellers er det en ting som gjelder når du er bekymret for kvalitet/feil: du kan "grovsortere" aktuelle bruktbiler selv, men den endelige sjekken - den overlater du til proffesjonelle. Du har ikke en snøballs sjanse til å sjekke bilen godt nok der ute på tunet hos selger selv, NAF-test FØR - FØR - FØR du undertegner kjøpekontrakt er et ufravikelig krav - som du avtaler med selger. Win-win for begge, du får et minimum av trygghet, selger får dokuemtnert at opplysningsplikten er oppfylt, og som vi vet, det er mye ryddigere å ta diskusjonen omkring evnt feil og mangler FØR kontrakten er underskrevet. "Tilstandsrapport" fra selgers egen verkstedsforbindelse hhv "Nylig EU-kontroll"? Kjekt å ha, men det første sier alt og ingenting, mens EU-kontrollen bare sier at skiltene ikke ramler av i morra. Koster litt med NAF-test, husk at du får en grei rabatt om du er medlem uten veihjelp (eller med...), og det skal ikke rare feilen til før det lønner seg - VELDIG! Spesielt med Audi ville jeg ikke engang tenkt tanken på å kjøpe uten en full NAF-test...! Det koker rett og slett ned til at det er en god hjelp til å velge en bil i best mulig stand fremfor å ende opp med gråt og tenners gnissel etter kun kort tid.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger