0

Ulike dekk samme aksel

spurt 2023-01-01 20:43:46 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Gjelder en artikkel, 2017 GLC med ulike dekk på samme aksel. Dere svarer flg: "Loven er tydelig. Det skal være like dekk på samme aksel."

Hvor har dere det ifra? Uansett, det stemmer ikke. Hjul på samme aksel skal ha dekk med tilnærmet samme egenskap. På en bil med totalvekt maks 3500kg kan man gjerne ha dekk fra fire forskjellige merker.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-01-03 22:01:30 +0100

Vel, en ting er lovteksten, en annen ting er lovgivers intensjon med loven. Som du forsåvidt sier, man KAN ha sånn og sånn, men som i andre sammenhenger, at man KAN et eller annet er liksom ikke ensbetydende med at det er smart å gjøre det! I dette tilfelle ligger det et element av skjønnsmessig vurdering i lovverket - kfr formuleringen TILNÆRMET samme egenskaper. Og som vi vet....såvel mekanikeren som setter navnet sitt på EU-kontrollen som inspektøren fra SVV som stopper deg i en utekontroll har all makt mellom himmel og jord til å underkjenne dekk som etter hans vurdering ikke er "tilnærmet like nok". Greit nok, i førstnevnte tilfelle kan du innhente en second opinion hos f.ex et annet verksted og løse det på den måten, men om du forsøker å diskutere med inspektøren fra SV, gjerne han derre med skinnjakke og Gestapo som sitt store fobilde, da har du tapt.

Derfor...når du kjøper en bruktbil og til din forskrekkelse opplever det som er beskrevet i artikkelen....da er det helt rett som vårt store orakel Benny sier: her bør man rett og slett ta et ord med forhandleren. Det bør løse seg - om jeg hadde drevet som bilforhandler ville jeg aldri tenkt tanken på å levere ut en bil i denne prisklassen med dekkoppsett som dette, aller minst en firehjulstrekker. Sagt i klartekst: selger man såvidt dyre biler, må man også drive butikken deretter. Litt som nevnt innledningsvis: det er enkelte ting man bare ikke gjør...selv om man muuuuuuligens kan tøye det til at man "kan".

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger