0

mercedesbenz

spurt 2022-12-31 07:47:24 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei ! Har en 2009 SL500, sommerbil. Den brukes ikke fra November til April. Men den blir kjørt varm minst en gang pr mnd.
Må / bør det skiftes motorolje og filter hvert år da ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-12-31 12:11:24 +0100

Oljen på Sl’en din er trolig ikke forurenset i og med ditt litt spesielle bruk som jo stort sett er derfor vi bytter oljen ja altså pga forurensninger være seg avleiringer fra forbrennings prosessen som sot eller bensin rester eller fks vann via kondens pga skiftende temperaturer. Når du stort sett bruker den som sommerbil og trolig ikke ruller på den så mange km pr år vil jeg nok si at nei det behøver du ikke utifra et bilens ve og vel synspunkt men så kommer det jo inn det med samvittigheten for godbilen at vi vil jo gi den godt stell også. Jeg hadde en veteranbil som jeg kjørte noen turer på sommerhalvåret med etter at de hadde feid gatene for sand og grus og brukte den aldri i regnvær og ellers alltid lagret i garasje så på den bilen byttet jeg aldri oljen på de 5 år jeg eide den men jeg holdt øye med den via peilestikken ang lukt og farge samt at jeg kikket under olje påfyllingslokket for å se spor etter kondens og majonesaktig belegg. Man kan også drenere ut en liten skvett fra olje drenerings pluggen da vann og de tyngste forurensingene i oljen vil samle seg på bunnen og umiddelbart følge med i den skvetten som dreneres ut. En olje slites ikke men noen av egenskapene svekkes ved bruk altså tilførsel av forurensninger og har egentlig ingen best før dato og riktig oppbevart kan man si at den har ubegrenset holdbarhet i en uåpnet oljekanne. Rådet må bli at er du flink til å holde øye med oljen og vet hva du skal se etter så kan du bruke strikt kilometer basert oljeskift og gjerne en lav intervall fks maks 10000 km men gjerne ned mot 5000 km også så vet du jo at motoren har det bra og får sitt nødvendige stell. Ps: Etter at jeg kvittet min 50 år gamle Fiat i høst så står det mellom en Jaguar XK eller en 500 SL fra begynnelsen av 2000 tallet som nytt prosjekt,

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2022-12-31 07:47:24 +0100

Sett: 36 ganger

Sist oppdatert: Dec 31 '22

Antall visninger