0

EL-biler og automatgir.

spurt 2022-12-28 15:28:34 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg har nettopp kjøpt meg el-bil. BMW i4m50. De sier den har automatgir. Det har den vel ikke? Det foregår ingen skift av utveksling under kjøring med denne. Man velger gir manuelt før man begynner turen, Man kan velge R, D eller D med ekstra bremselading. Jeg forstår at i forbindelse med førerkortreglene er det greit at den benevnes med automatgir. men teknisk, nei! Min gamle BMW med ZF-kasse skifter utveksling hele tiden for å underlette motorens arbeid enten det er motorbremsing, akselerasjon osv. Det er automatgir. Min nye 4serie står i samme utveksling hele tiden. Det foregår ingenting automatisk i den kassa. Mener å ha lest om en elektrisk Porsche som har to utvekslinger som vekslet automatisk hvis jeg husker riktig. I så fall er dette den eneste el-bilen som har automatgir etter mitt skjønn. Tar jeg feil? MVH Finn Øyvind Halland

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-12-28 19:20:37 +0100

Jo da en Elbil har gir men trenger ikke å forandre utvekslingen og kalles da for reduksjonsgir så ja vi kan vel si for letthetskyld at giret er automatisk selv om det er el motoren og dens elektronikk som foretar utvekslingen ved å konstant variere turtallet innenfor et bestemt arbeidsområde. Girspaken er kun en bryter som gir elektronikken beskjed om hva vi ønsker å foreta oss og kan reversere like lett som den går fremover så føreren foretar seg det samme som i en gammeldags automat . I fremtiden vil vi se elmotorer koblet rett på hjulene og slippe reduksjons giret overhodet og derved spare vekt og plass samt økt rekkevidde men ligger nok enda litt frem i tid.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger