0

feil hjulstilling

spurt 2022-12-27 11:23:25 +0100

Hei. Kjøpte ny e golf for 2 og et halvt år siden. Den er nå kjørt 23000km. For 3 måneder siden punkterte denne på det ene framhjulet, og det viste seg at det var slitt hull på innsiden av dekket. Sjekket det andre dekket, og det var også slitt inn til ståltråden på innsiden. bra mønster igjen på resten av dekket. Vil anslå at sommerdekkene har rullet ca 15000km. Sjekket med Gumpen Lyngdal, og fikk beskjed om at dette ikke dekkes av garanti. Verksmester fortalte at dette var helt vanlig siden fjører og foringer måtte sette seg. Kjøpte bilen med 3 år service inkludert (problemfritt bilhold kalte de det). Fikk sjekket hjulstilling og det viste seg at de måtte justere både framme og bak. Kan det være rett at slik ikke dekkes av garanti? MVH Svein

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-12-28 09:43:29 +0100

Vel her slår verksmester en plate i deg med at hjulopphenge med fjærer og foringer må sette seg da dette er så marginalt at man kan se bort i fra det og det er ingen vanlig praksis å etterjustere hjulopphenget da hadde jo dette vært en del av service programmet. Enten har du en sak ved at det kan ha blitt feiljustert på produksjonslinjen og ja det er fullt mulig det eller så har det skjedd ved kjøring i ditt eie fks ved kjøring i større hull i veibanen eller ved kantkjøring. Problemet er jo at det mest sannsynelig er du som må overbevise forhandler om at det har vært en feil her allerede ved overtagelse av bilen. Felger og eventuellt de gamle dekkene dine er en form for bevis da man kan gjerne kan se gamle skader av betydning men har man truffet en gjenstand rett forfra så kan det være vanskelig å finne spor. Som du ser så er det ingen snarvei ang å få nye dekk på garantien og dekkene har jo rullet i et par år så en garanti ville likevel ikke gitt mere enn halv utelling eller så eller en knakende god rabatt på de nye dekkene. Dialog med forhandler er i slike tilfeller som regel best.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger