0

GPS problemer

spurt 2022-12-21 15:02:59 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny Jeg har adaptiv cruisekontroll og plutselig blåser bilen opp i 100km, eller ned i 50 km. MB har sagt i 1 1/2 år at dette skyldes en satellitt feil og at det gjelder også flere andre bilmerker. Dette er innimellom ubehagelig/farlig og dyrt hvis de står med laser på disse steder. UP vet nok hvor😉 Ingen info om når det blir rettet. Hvet du noe mer ? Hilsen Harald Eskildsen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-12-21 23:01:13 +0100

Oi, dette var en ny og spennende vri! Hos VAG hadde man i all sin uendelige visdom en knytning mellom skiltleseren og cruisekontrollen, det ga til tider uheldige hendelser. Men det er ikke noe særlig mer intelligent å knytte det vi vel kan kalle en cruisekontroll med "fartsgrensefunksjon" opp mot et mer eller mindre oppdatert kartverk! Derfor tenker jeg at man som et minimum bør ha tenkt på å legge inn en opsjon der du kobler ut fartsbegrensningen, til fordel for en hastighet du legger inn selv. Da slipper du å få sjokk og brokk med jevne mellomrom, og får ned stressfaktoren, selv om det tar vinter og vår før Mercedes kommer med en løsning.

Første punkt er altså å sjekke instruksjonsboka hhv oppsettsmenyene for å eventuelt deaktivere å deaktivere "fartsbegrensningen" inntil videre, evnt knytningen mellom cruisekontrollen og fartsgrensene fra navigasjonsystemet. Om det ikke er en slik opsjon tilgjengelig for brukeren - altså deg - ville jeg bedt forhandleren om å undersøke om det er mulig å gjøre dette via den programvaren man har tilgjengelig der.

Dernest ville jeg bedt om en mer utfyllende redegjørelse for hva som egentlig er problemet. Det symptomet du beskriver, synes for meg å være et av to: enten riv, rav ruskende feil fartsgrenser i bilens kartdata, eller feilnavigasjon. I sistnevnte tilfelle skal du kunne se avviket på navigasjonsystemet samtidig: du befinner deg i en 50-sone i Ytre Slidre, mens navigasjonsystemet plasserer deg på motorveien ved Gardermoen eller noe annet festlig! Meg bekjent har det ikke vært en slik "altomfattende" systemfeil verken det siste halvannet året eller de siste ukene. Ikke har jeg hørt om noe slikt fra min f.d arbeidsgiver innen luftfarten heller, og ikke har jeg observert at mine egne bilsystemer går i spinn - som pensjonert ingeniør med bla navigasjonsystemer for luftfarten som fagfelt har jeg to navigasjonsenheter i bilen til enhver tid - greit å ha i mer enn en sammenheng!

Den forklaringen du gjengir, fremstår altså som noe mangelfill, jeg tenker at problemet er knyttet til enten mottaker-chipen eller programvaren i bilens navigasjonsystem. Ut over ovenfornevnte "mellomløsning" ville jeg bedt om en estimert tidsramme for når feilen kan forventes rettet, subisidiært når du kan forvente å få en ny status. Om forhandleren ikke kan eller vil gi deg et bedre svar enn du har fått, prøv teknisk hos BOS, selv om man generelt har dårlig kundestøtte, hender det faktisk at man treffer mennesker som kan og vil hjelpe kundene - også der! Det er håp i hengende snøre! Stå litt på, gjerne med både telefon og mail, du har vært altfor tålmodig. Ja, det kan selvfølgelig gjelde andre bilmerker, tyske produsenter har en tendens til å benytte samme underleverandører - dette kan gjelde både elektronikken og programvaren - og ikke minst - kartverket og databasen i navigasjonsystemet. Legio muligheter, men om det er tilfelle at det er en felles feil, ja da bør man virkelig kunne gi deg et noe mer utfyllende svar. Og får du ikke svar fra verken forhandleren eller den norske importøren, bruk google ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger