0

tillat tilhenger vekt

spurt 2022-12-10 21:49:04 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. jeg tenker på å kjøpe ny bil, brukt eller ny. men for meg er det ganske viktig at den kan trekke stor tilhenger. de fleste SUV kan gjøre dette fint men jeg kunne tenkt meg en bil , ikke traktor. vet dere om det finnes en liste over hvor mye en bil kan trekke uten å måtte sjekke hver bilmodell i en kalkulator?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-12-11 12:07:57 +0100

Det kommer an på hva du mener med "stor" tilhenger. Om du bare MÅ drasse på slep som veier over et par tonn, kommer du ikke utenom en mer "yrkesprega" bil....det være seg amerikansk pickup eller en svær SUV. Evnt en varebil. Når det gjelder mer edruelig tilhengervekt, er det plenty alternativer som trekker rundt to tonn. Det er gjennomgående firehjulstrekkere, og siden Norge er Norge er det ofte stasjonsvogner, men du kan også finne en og annen slenger med sedan-karrosseri. I ditt sted vlle jeg sett etter en bil med firehjulstrekk, dieselmotor og gjerne manuell girkasse. Det siste er strengt tatt ikke nødvendig, en automatkasse kan fungere greit nok, men altså med trykk på "kan"....en manuell kasse har uvegerlig sine fordeler om du kjører mye med slep.

Firehjulstrekk....fordi det øker tillatt hengervekt. I tilelgg får du en vesentlig mer stabil bil under alle forhold, bedre fremkommelighet er en ekstra bonus. Spesielt med henger er firehjulstrekk viktig. Kun bakhjulstrekk kan fungere, men kun forhjulstrekk bør man unngå, skal man opp en noe bratt bakke med tungt slep finner man veldig kjapt ut hvorfor! Og diesel....fordi de fleste dieselmotorer har mer anvendbar kraft ved lave og midlere turtall. Dernest blir drivstofføkonomien vesentlig bedre. Ja, en benziner kan saktens klare å trekke slep den også, men du må gjennomgående piske mer turtall og gire mer, det går ut over komforten, det blir lett en smule stress av å trekke en tung henger med en benziner.

F.ex VW Golf hhv Passat med firehjulstrekk har gjennomgående tillatt hengervekt på et par tonn. Dette er relativt lette biler, derved slipper du også som oftest unna problematikken med samlet vogntogvekt. Det samme hos Skoda. Audi A6 er et tyngre alternativ, Audis Quattro-system er en drøm både med og uten henger. Også Mercedes har mye godt med firehjulstrekk, likeså BMW, men her ville jeg nok tenkt mer Mercedes enn BMW. VOLVO har på sin side bla biler med D5 under panseret, du vet, denne relativt store 5-sylindrede dieselmotoren. Der får du også biler med AWD og pasende tilhengervekt. Nei, jeg vet ikke om et sted du kan søke opp allverdens biler med ditt og datt hengervekt, det er mulig du kan gjøre det på betaltjenester hos det være seg SVV eller andre aktører, men i ditt sted ville jeg først og fremst satt med ned og definert KJØREMØNSTER, BEHOV og ikke minst...hvor mye hengervekt trenger du egentlig? To tonn give or take et par hundre kilo er helt kurrant, da kan du klare deg med en etter mitt skjønn fornuftig, helt ordinær bil, men skal du dra på mer, ja da må du ha mer av alt liksom! Tyngre bil, mer motor og hele pakka!

Du kommer også raskt i konflikt med førerkortklassene....du kan nok klare deg med vanlig BE et stykke på vei, men snakker du hestehenger og et par-tre hester...ja da nærmer du deg klasse C1E med stormskritt.....også ifht "trekkvogna"!

GITT DISSE PREMISSENE er det MYE ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger