0

skrote eller

spurt 2022-12-10 06:16:07 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg har lagt ut denne annonsen på finn.no Er dette en bevaringsverdig bil? Hvor mye er katalysatoren verd? om jeg må vrake den. Toyota Prius 1 gen 2000 mod selges som delebil/repobjekt.

LES HELE ANNONSEN!!! Toyota Prius 1 gen 2000 mod selges som delebil/repobjekt. Snart ingen registrerte igjen av denne i Norge, eller er det den siste?. Selges fortrinnvis til en som kan ta vare på den.

EU-kontroll NE86222 Sist godkjent 14.03.2022 Neste frist for godkjent EU-kontroll 01.03.2024

Denne bilen har blitt ekstremt godt ivaretatt og påkostet mye. Alltid blitt fulgt opp hvert år med service og skifte av slitedeler.

Den er 22 år gammel å gått ca 290,000 km.

I fjor ble det byttet bremser bak med nye skiver, klosser, sko og calippere. Di siste 2 år, hjulager, bærekule,nytt startbatteri, nye exstrempærer front, ny frontlykt,m.m. Ny startsperre, har bare 1 nøkkel. Pen i karosseri, noen små rustflekker hist å pist. Innvendig bærer den preg av normal slitasje gjennom 22 år. Vi bruker bilen et par ganger i uka for å holdeden i drift.

Nå må jeg dessverre kvitte meg med den, den har en del feil og mangler. 1) rust i kanaler bak.Dette er midlertidig fikset for å forhindre videre rust, Må sveises, eller best bytte dem.

2) Har begyndt å få viberasjoner foran, mistenkte foringer i forstilling. Dette ble sjekket og fant 1 foring i bærebru som var litt slakk, venstre side. Sannsynligvis ikke denne som skaper viberasjonene. Har mistanke til motorfeste gearkasse. I værstefall drivaksel(er). Dette blir sjekket ut ganske snart.

3) Håndbrekk wire venstre bør byttes.

4) Lcd skjerm over batteriforbruk slår seg av og på, skjerm bør byttes. 5) Vannskelig å starte når det er kadt, automatsjåk deffekt? 6) dørnøkel virker ikke, passasjer side. 7) Lås bagasje luke fjernet, åpner inne i bilen. 8) air condition lekker

Da tror jeg har fått med det meste. Jeg tar i mot bud. OBS! Illustrasjonsbilde

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-12-10 09:24:46 +0100

updated 2022-12-10 09:33:25 +0100

Bevaringsverdig nei tvilsomt men at en eller annen kan forbarme seg over den og kanskje fikse litt på den og ha den som bil nummer 2 hm ja muligens. Katalysator er skjelden verdt noe for den vanlige mann men for et selskap som driver med metall gjennvinning kan den ha en verdi. Verdien for deg er ikke mere enn hva du kan få for den på Finn torget hvis noen trenger den på bilen sin men har bilen gått snart 300000 km så skal det noe til at din katalysator er bedre enn andres der ute og duger som byttedel. Skulle vi snakket verdi så måtte dette ha vært en bil der forrige eier bare hadde brukt den til en handletur en gang i uken og aller helst om sommeren og ellers oppbevart den i garasje med ekstremt lav kjørelengde og ellers at den ser ut som ny. Rust, lang kjøre lengde og ellers skrantene helse er ikke akkurat en pris økende trigger og vil nok anta at den passer best som delebil for kanskje 5000 kr eller lar den få fortjent hvile hos en hyggelig bilopphugger. Nå er det min vurdering her utifra markedet generelt men om du legger ut spørsmålet ditt på et Toyota forum som sikkert har egen Prius tråd så kan du helt sikkert få mye mere detaljerte svar ang priser disse kan oppnå på en god dag.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-12-10 17:03:05 +0100

Selg den for skrap-pant til en som kan skru sjæl og tenker litt som meg: denne bilen er knapt nok innkjørt! Mye god bil igjen her....men det som kan være en skikkelig showstopper er rust....rust....og atter rust. Dog....med neste EU-kontroll ute i 2024, er det jo en viss mulighet for at han som kan skru sjæl iallefall har grei bil frem til EU-kontrollen! Og nei, du finner neppe noen som anser en Prius som bevaringsverdig på denne siden av 2050. Sånn er det bare med biler som har vært populære og solgt i bøtter og spann! Om poenget er å få mest mulig kronasjer igjen for den...? Jeg ville solgt den som antydet over, til skrap-pant og NB NB NB sørg for at kjøpekontrakten reflekterer dette! Altfor mange drittstøvler der ute som forsøker å misbruke "reklamasjonsretten"!!! Vondt å kvitte seg med sin øyensten på dette viset, men jeg regner med at du har en nyere og bedre bil og rett og slett ikke har bruk for denne trofaste sliteren lenger. Sånn er det bare av og til!

At du kan finne noen som vil gi bittelitt mer? Neppe, du kan alltid prøve på en femtusenlapp, men det vil raskt ta så mye tid at det ikke er bryet verdt. Et lignende forhold er det om du skulle tenke tanken på å selge deler fra bilen....det vil ta tid å finne kjøpere til ditt eller datt...og som Kamerat Wizard er inne på.....du risikerer mye dilldal om du selger deler som har noen hundre tusen kilometer bak seg til en kverulant...! For all del, mange deler kan lett leve lykkelig i en annen bil et par hundre tusen kilometer til, men selg heller hele bilen as-is, bli ferdig med det! Det er jo også sånn at til og med Toyota endrer små og litt større ting ettersom åra går, du vil få telefoner fra eiere som har vesentlig nyere biler og evige spørsmål om "passer det på den-og-den-bilen...? Om du ikke er super-duper ekspert og har delekataloger osv, er dette et håpløst lerret å bleke!

The Bottom Line er at du gjør deg selv en tjeneste ved å selge bilen billig og blri ferdig med moroa - om du da ikke kjører den ut til neste EU-kontroll selv og tar beslutningen om to be spiker eller fortsette å bruke den når du får en eventuell mangellapp. Og nei, jeg er på ingen måte negativ til en feiende flott bil som dette, for den rette kan det være mye god bil igjen, men den rusta du beskriver....det indikerer at bilen IKKE er jevnlig understellsbehandlet.....og alle som har sett under en Toyota som er eldre enn si 2010....vil vite at dette meget vel kan vise seg å være meget, meget, meget dårlig karma! Som jeg pleier å si: den rusta du ser....det er kun toppen av isfjellet. Sagt i klartekst: det er overveiende sannsynlig at det baller på seg om man tror man skal ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger