0

E-tron 50 vs Volvo V60 som familiebil

spurt 2022-11-26 18:16:59 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Kjører i dag etron 50, og vurderer en veldig pent brukt V60 med T6 da det hadde vært digg å slippe lading på langtur, samt frykten for å eie en etron når garantien har gått ut om 2 år.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-11-26 20:24:49 +0100

Om du ikke har hatt en drøss med garantisaker som tilsier at bilen ramler fra hverandre når garantien sier na-na, er det forsåvidt ingen grunn til å ligge våken om natta. En helt annen ting er det om elbilen ikke passer inn med kjøremønsteret - ja rett ut sagt at elbilen ikke dekker familiens behov. Da er det isolert sett en god tid å selge en nesten-ny elbil på, lange leveringstider på nye elbiler gjør at det iallefall et godt stykke på vei er selgers marked. Og igjen - like isolert sett er Volvo V60 en grei bil på mange vis. Ikke superlavt forbruk, men for en relativt tung bil er det et helt greit kompromiss. Du får ikke akkurat ja takk, begge deler, men du får kanhende en bil som passer bedre til familiens behov. Der må det tilføyes at du selv er den fremste eksperten på akkurat det, i ditt sted ville jeg gått en ekstra runde på kjøremønster og behov. Både lengden på det du tenker på som "langtur" hhv andelen langkjøring er blant det du bør tenke nøye gjennom.

Ikke minst fordi drivstoffprisene meget vel kan gjøre et skikkelig byks oppover de neste par åra, byråkråtene der nede i Brussel har skutt seg selv i begge føttene enda en gang: i iveren etter å dilte med i den amerikanske handelskrigen, vedtok man for en tid tilbake å rote det til med russisk råolje og russiske raffinerte oljeprodukter også. Med bind for øya fattet man vedtak om blokade fra 5 desember hhv en gang uti februar neste år, uten å tenke over at vi lever i en verden, der det faktisk IKKE er sånn at det står andre leverandører klar til å overta når man roter det til med verdens nest største oljeeksportør.

Det vil påvirke drivstoffprisene - også bensinprisene - ikke bare diesel og jetfuel - det bør du ta høyde for. Om dere kjører inntil si 20.000 i året, er det ikke verdens undergang, men om dere kjører vesentlig mer enn dette, ja da vil det virkelig merkes! Dette vil naturlig nok også gjøre noe med bruktprisene, så du bør være rimelig sikker på at Volvoen kan gjøre nytta noen år før du bytter! Litt dumt å bytte tilbake til elbil "i morra" liksom, da får du i beste fall en heftig overgangskostnad! Nei, Volvo V60 med en hybrid drivlinje vil på ingen måte være et dårlig valg, ei heller den bilen som vil rammes hardest av slike tumulter, men det er absolutt en ting som gjør at du bør gjøre grundige vurderinger pro og kontra.

Nei, elbiler er heller ikke gratis å kjøre med, det kommer ytterligere bruksavgifter, og lading underveis er en kostbar fornøyelse, for all del. Dernest har du dette med ladekø, relativt hyppig behov for lading underveis og så videre - det er blant årsakene til at jeg kjører diesel selv og kommer til å fortsette med det til jeg går over til tog på heltid. Det har med kjøremønster å gjøre, og det har med ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger