0

Ungdomsbil

spurt 2022-11-24 09:32:38 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Har du noe forslag til en god ungdomsbil som har plass til venner+ hester nok til å kjenne det litt. tenker prisklasse 25-40k

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-11-24 11:00:50 +0100

Sett "bilens faktiske stand" øverste på lista.....bremser som fungerer som de skal og nogenlunde gode dekk er vesentlig viktigere enn "hester nok til å "kjenne" det litt". Det ligger i sakens natur at det også er en klar fordel at bilen ikke har kritiske rustskader. Og gitt denne prisklassen....glem typiske "ungdomsbiler" like godt først som sist. Slike biler har ofte gjennomgått en håndfull "ungdommelige" eiere når de bikker under de 40, med de konsekvenser dette har for bilens faktiske stand. Tro meg, den dagen du kommer ut for en kollisjon eller en alvorlig utforkjøring, vil du sette pris på at du sitter i en sikrest mulig bil. Det får du IKKE om du prioriterer "ungdomsbil" hhv "hester". En slik feilprioritering kan meget vel avslutte "ungdomstiden" før den har begynt. Det er liksom en konsekvens av at om du være gratis-taxi for dine mer eller mindre gode venner, ja da har du et ansvar for at de kommer sånn nogenlunde helskinnet hjem igjen også.

Når det er sagt, du bør stikke fingeren i jorda og tenke deg om: hvor mange "venner" vil du egentlig dra rundt på? Om dere er en "gjeng" som har en nogenlunde god relasjon og ser for dere å ha en bil som en rullende festebule, er det kanhende en tanke å ta den helt ut og spleise på en litt større stasjonsvogn, evnt en eldre 5-seter kombinertbil? Koster litt mer både å kjøpe og drifte, men kanhende dere har noen blant dere som kan skru litt sjæl? Også her gjelder prinsippet om best mulig stand og sikkerhet, men da har dere iallefall en positiv, felles beskjeftigelse - og nei - det er faktisk ikke "din plikt" å holde bil for "gjengen".

Om du skal ha en bil som er "bare din, ja da prioriterer du egne behov først. Har den plass til 3-4 passasjerer, jolly fine, men om du samtidig skal ha en bil som bringer deg si til og fra jobb hhv skole, ja da er det den biten som er viktigst for deg....og har du begrenset budsjett, ja da velger du en rimelig småbil....si f.ex en Skoda Fabia eller Nissan Micra. Ja, du får plass til et par-tre venner i disse også, men de må trøkke seg litt mer sammen. Om det ikke passer dem, ja da er det ikke din bizzenizz å dekke merkostnadene for en større bil!

POENGET MED Å VELGE EN SMÅBIL er nettopp innkjøpskostnad og økonomi: du får en bil du faktisk har råd til å bruke, og ikke minst: du får en nyere bil - ofte i vesentlig bedre teknisk stand - enn du får om du velger en "ungdomsbil" med "heftig motor" og ditt og datt innafor ditt meeeeeeeeeeeeeeeeeget begrensede budsjett. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger