0

Hei Benny, kan man kjøre trygt på disse dekkene

spurt 2022-11-17 14:09:11 +0100

anonym bruker

Anonym

Bilen vår er en Peugeot 5008 2021 model. på vår bil merket vi at det er Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 på som sommerhjul (fulgte med som standard), og de er seipet på grunn av grip control på bilen. Kan man kjøre trygt på disse dekkene på sommeren? PS* Vi har Vinterhjul med pigg på vinteren.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-11-17 17:16:30 +0100

Slik jeg forstår det, er dette et dekk som markedsføres som helårsdekk. Der nede i EU kjører man på sånne dekk hele året uten nevneverdige problemer, derved er det vanskelig å se for seg at man ikke skulle kunne kjøre nogenlunde greit på disse dekkene, også i en norsk sommer...forutsatt at dere ikke bor på et av de stedene i Norge der det til tider snør på selveste St Hans-Aften! For, "helårsdekk" er som kjent hverken fugl eller fisk, spesielt i forhold til vinterføre i norsk forstand er det ikke spesielt smart. Der er slike dekk rett og slett ubrukelige, som en test av et slikt dekk fra en anerkjent produsent viste for en tid tilbake, for norsk vinterbruk er "helårsdekk" ubrukelige.

Det er ikke de beste sommerdekka heller, men det er tross alt ikke riktig like krevende, ikke riktig like stor risiko, om man ikke kjører på de aller beste dekka på sommerføre - det være seg vått eller tørrt. For oss vanlige dødelige som kjører med vett og gjør oss kjent med både bil og dekk, og tilpasser hastigheten deretter, kan det fort gå greit! Om dere er i tvil, er det jo ikke verre enn å være litt observant en stund, dere registerer rimelig kjapt om dekka slipper for lett i kurver, under oppbremsning osv osv.....jobber ABS-systemet for meget, omtrent som på vinterføre, ja da er det en stor mulighet for at dekka ikke har det beste grepet. Likeledes er det et dårlig tegn om ESP-lampa blinker som på vinterføre under aksellerasjon fra stillestående. Om det føles nogenlunde greit, ja da er det god sort. Ellers har dere jo kjørt såpass lenge på disse dekkene at det i seg selv er en positiv indikasjon, og etter såpass lang tid er det så alikevel ikke noen mening å gå tilbake til forhandler og si at neeeeeeeeeeeeeei, disse dekka ville vi ikke hatt!. BOS har jo sagt at dekka er gode nok gjennom å levere bilen med disse dekka. Det kan man ha sine meninger om, men selv den beste kan glemme å sjekke hvilke dekk som står på bilen når man står der med lykke i øynene og mottar ut sin nye/brukte bil!

Jeg tenker at disse dekka med rimelig sannsynlighet er like gode eller bedre enn mange av sommerdekkene der ute, spesielt de rimelige dekka fra Asia. Jeg har selv fått levert biler med nesten-nye Korea-dekk, jeg kjørte hjem og sporenstreks til nærmeste dekksjapp ved første anledning og bytta dem ut. Ved en anledning faktisk både sommer- og vinterdekka, på en bruktbil som var et så greit kjøp ellers at jeg ikke hadde hjerte til å belaste selger med dette. Dekka var jo mer enn lovlige, ikke sant? Da har man egentlig ikke en "sak", men jeg har kjørt lenger enn langt opp gjennom åra, og er blant dem som er over gjennomsnittet opptatt av å ha om ikke de beste dekka, så iallefall gode dekk. Unntaket er nettopp ifht piggfrie vinterdekk: der velger jeg ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger