0

VW Passat TSI Slark i førersetet

spurt 2022-11-15 14:09:34 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Jeg har en 2018 modell Passat stasjonsvogn som jeg stort sett er ganske fornøyd med. Men så er det er en liten irriterende detalj som ødelegger moroa litt for meg, og det er at førersetet til stadighet løsner/slarker sidelengs på understellet. Som følge av dette har jeg nå hatt bilen på verksted 5 ganger dette året, og de har "fikset" problemet hver gang. Etter en stund kommer slarken tilbake. De første gangene forsøkte de både å stramme og bytte boltene som fester setet. Da dette ikke fungerte i lengden har jeg fått byttet hele seteunderstellet.

Jeg kan forstå at enkelte problemer kan være litt tricky å feilsøke på en bil, men jeg fatter ikke hvor vanskelig det kan være å feste et sete slik at det blir værende fastmontert.

I følge Møller Bil er ikke dette noe kjent problem på disse bilene, og det undrer meg veldig da skjer gang på gang med min bil.

Har du hørt om lignende? Og har du noen tanker eller tips om hva jeg burde foreta meg med bilen nå som nybilgarantien går ut i slutten av måneden?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-11-17 11:45:56 +0100

Om problemet fortsatt er tilstede, først og fremst en skriftlig klage - ASAP. Dernest ville jeg bedt om et kvalifsiert råd fra det være seg NAF og/eller forbrukermyndighetene.

Ellers tenker jeg at dette kan være en form for skjevhet, derved burde jo problemet forventes å være løst når hele understellet er byttet - eller? Om du forøvrig har normal vekt og størrelse, og sitter som folk flest, skal dette fungere like greit for deg som for en av gutta der nede i Tyskland som har sitttet "modell" for setet. Som vi vet, det er jo ikke uvanlig med storvokste tyskere, alle som har vært i Flensburg har sett gutta på drøye to meter og nesten like brede fra det tyske militæret som er stasjonert i nabolaget!

Jeg nevner dette fordi jeg har kjørt VW i snaue 30 år, uten noensinne å oppleve problemer med setene - tvert om - jeg sitter aldeles fantastisk godt - selv om jeg er like bred over skuldrene og ellers har samme proporsjoner på kroppen som vår gode venn Julius der nede i dyrehagen i Kristiansand. De siste åra har jeg rett nok kjørt Golf, men når jeg prøvekjørte hhv sjekka aktuelle alternativer, Passat inkludert, var det i store trekk identiske seter. Derfor tenker jeg i retning av en skjevhet, en feilproduksjon som forhåpentlgvis er rettet opp i nå. Ellers har du helt rett, det burde ikke være noe problem å løse dette, men her er det en viss belastning på festeanordningene for setet, det skal ikke rare skjevheten til før det går galt. Når garantien går ut, vil det imidlertid i stor grad gå på velvilje fra forhandler om det fortsatt er problemer, sånn bortsett fra ovenfornevnte, ville jeg uansett tatt en hyggelig samtale med forhandler - hva om du plutselig sitter i baksetet en uke etter at garantien går ut? Nei, heller ikke Møller gir noe ved dørene lenger, men det koster lite å forsøke å holde en god dialog og forhåpentligvis skape grunnlag for fremtidig velvilje.

I en annen tid har jeg forøvrig opplevd mye rart med setene i biler, bla hadde min gamle far en spennende Opel Rakett Caravan på tidlig 60-tall. Der var det ikke mye som hindret forsetet i å hoppe av bakover, og siden fatter var like stor som jeg er nå, og enda tyngre, ja da skjedde det rett som det var at han ble sittende nærmest i baksetet! Og en av dem som har kalt seg "Norges sterkeste mann" modifiserte likegodt førersetet i sin svære amerkanske bil - en Oldsmobile Toronada eller "fetteren" fra Cadilac - sånn at han fikk fløtta førersetet helt inn mot baksetet. Torkel Ravndal het han, svær som et hus! Jeg har forøvrig opplevd å bli sittende i baksetet sjæl dengang jeg hadde en Lada fra tidlig 70-tall, en dårlig sveis kombinert med bittelitt rust var årsaken der. Når jeg foretok en hastereparasjon av dette lærte jeg på den harde måten hvor viktig det er at skinna som setet glir på, er snorrett...! Og bakgrunnen for hastereprasjonen var kontroll ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger